Μάξιμος: “Ατελέσφορη η φοροαφαίμαξη των αγροτών”

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Όσο πιο σύντομα αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι η φοροαφαίμαξη των αγροτών είναι ατελέσφορη και σταθεί δίπλα στο γεωργό και κτηνοτρόφο, αντί να τον φορολογεί υπέρμετρα, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στους διοργανωτές της γιορτής κάστανου στην Καρίτσα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός χαιρετίζοντας την προσπάθεια τόσο του δήμου Αγιάς όσο και της Τοπικής Κοινότητας αλλά και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας «να συμβάλλουν στην προβολή του παραγόμενου στην περιοχή κάστανου με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων» εξάρει ιδιαίτερα, «το παράδειγμα που αποτελεί η προσπάθεια των αγροτών της περιοχής να καταστεί βιώσιμη και κερδοφόρα η καστανοκαλλιέργεια, που για καιρό ήταν παραμελημένη».

Αναφορικά με τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα και την υπέρμετρη φορολόγηση των αγροτών, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «για να καταφέρουμε επιτέλους να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των μνημονίων, απαιτείται να ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή. Οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, να επενδύσουμε στην ποιότητα και στο ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουμε ξανά ζωή στην περιφέρεια. Τα μοντέλα της παρασιτικής οικονομίας, των θαλασσοδανείων, του κρατισμού και των διορισμών έχουν καταρρεύσει παταγωδώς. Και το να τα κρατάμε στη ζωή τροφοδοτώντας τα από την άγρια φοροαφαίμαξη που επιχειρείται εναντίον του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, απλώς μας φέρνει σε ακόμη δυσμενέστερη θέση».

Add Comment