Παρουσίαση βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας στο Σαραντάπορο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΟ  ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ_html_22084729

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Σαρανταποριτών, διοργανώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μάντζιαρη Ανδρούδη, στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου.
Η κ. Ευγενία Μάντζιαρη, γεννήθηκε στο Σαραντάπορο, εργάστηκε αργότερα ως δασκάλα, έζησε στην Ελασσόνα και το βιβλίο της, το χαρακτηρίζει βιογραφικό μυθιστόρημα, αφού όλα τα γεγονότα που αναφέρονται τα έχει ζήσει η ίδια.
Στο βιβλίο της, αποδίδεται η ατμόσφαιρα της προπολεμικής περιόδου, καθώς και τα γεγονότα της εποχής 40-44, που οι μεγαλύτεροι τα έχουν ζήσει,
ζώντας σε καλύβες, στις δύσκολες εκείνες μέρες που περνούσε η Ελλάδα και το Σαραντάπορο. Για το βιβλίο μίλησαν ο Δημήτρης Ντάλλας και η Μαρία Ράπτη, ενώ η ίδια η συγγραφέας δήλωσε απευθυνόμενη στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών: «Χαίρομαι που το χωριό μου έχει τέτοιους νέους, που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τον τοπικό πολιτισμό!».
[wpg_thumb]
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ

Στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, διοργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Απόδημοι του Σαρανταπόρου ανά την Ελλάδα και τον κόσμο». Την ευθύνη της έκθεσης είχε ο ακούραστος Γιάννης Σιδέρης, με την πολύτιμη βοήθεια της Σοφίας Ράπτη και των άλλων εθελοντών. Οι επισκέπτες ήταν πολλοί και αρκετοί απ’ αυτούς, με την πάροδο των χρόνων, δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν τα πρόσωπά τους.

Add Comment