Κακοποίηση αδέσποτου σκύλου στην Ελασσόνα

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Απαράδεκτες εικόνες ντροπής, που μόνο θλίψη, αγανάκτηση και απέχθεια προκαλούν στους ζωόφιλους και όχι μόνο, εικόνες που σίγουρα δεν τιμούν την πόλη και τον πολιτισμό της αλλά και τους ανθρώπους, αποτυπώθηκαν και καταγράφηκαν τις απογευματινές ώρες του Δεκαπενταύγουστου, στην πλατεία Βαροσίου της Ελασσόνας.
Ήταν τότε που περαστικοί είδαν ένα αδέσποτο σκύλο, ανήμπορο να κινηθεί, με σπασμένα τα πόδια του, να αιμορραγεί και να βρίσκεται ξαπλωμένος!(φωτογραφία).
Αμέσως, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η είδηση απλώθηκε και ενημερώθηκαν οι «Ελασσονίτες Εθελοντές – Ενεργοί Πολίτες», που προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια από αρμόδιους φορείς, κάτι που στάθηκε αδύνατο λόγω και της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, κάνοντας παράλληλα ανοιχτή έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει και να χειριστεί το όλο περιστατικό.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί από κατοίκους της συνοικίας Βαροσίου στους Ελασσονίτες Εθελοντές, το ανυπεράσπιστο τετράποδο ξυλοκοπήθηκε βάναυσα…με την αιτιολογία ότι δάγκωσε μία γυναίκα!
Το ευτύχημα είναι ότι το βράδυ του Σαββάτου η μικρή σκυλίτσα(περίπου σε ηλικία ενός έτους) εμφανώς φοβισμένη αλλά και φιλική έτυχε περίθαλψης από οικογένεια ευαισθητοποιημένων ζωόφιλων της περιοχής. Μετά την κακοποίηση της, δέθηκαν τα τραύματα από Ελασσονίτη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε προστατευμένο και ασφαλή χώρο, όπου δέχθηκε φαρμακευτική αγωγή(…καθαρισμό των τραυμάτων και επανέδεση όπου αυτό ήταν εφικτό) και τροφή, ενώ είχε σταματήσει η αιμορραγία από τα τραύματα της.
Ήδη, από την Κυριακή το άτυχο τετράποδο βρίσκεται σε κτηνιατρική κλινική, όπου θα χειρουργηθεί και εκφράζεται αισιοδοξία για την αποκατάσταση της υγείας του, μετά τον ξυλοδαρμό.
Χαρακτηριστική είναι η κινητοποίηση και η ανταπόκριση από τους «Ελασσονίτες Εθελοντές – Ενεργούς Πολίτες» για το περιστατικό, που ήδη ζητούν από τις αρχές και την δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία των δραστών η του δράστη, που ευθύνονται για τον ξυλοδαρμό της σκυλίτσας.
Όπως και νάχει, έντονος είναι ο προβληματισμός για …την πολιτισμένη(;) κοινωνία που ζούμε, αφού η αποκρουστική εικόνα του χτυπημένου ζώου στην πλατεία Βαροσίου της Ελασσόνας ήδη τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου και αναπαράγεται και από ιστοσελίδες. Το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις και ήδη απασχολεί τις αστυνομικές αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία, με ό,τι αυτό σημαίνει για την …αρνητική «διαφήμιση» της περιοχής.

Add Comment