Ενθουσιασμός και χειροκροτήματα στη Σερβία για τη Λαογραφική Ελασσόνας

ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΙΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (1)

Ενθουσιασμός και αυθόρμητα θερμά χειροκροτήματα από τους «γείτονες» Σέρβους της πόλης Νις για το χορευτικό συγκρότημα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, που από την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουλίου συμμετέχει(εκπροσωπώντας τα Ελληνικά «χρώματα») στο 8ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Νις, το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας και ο Δήμος της πόλης του Νις, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία της CIOFF .
Οι Ελασσονίτες χορευτές και μουσικοί ήδη εμφανίστηκαν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της πολιτιστικής διοργάνωσης, όπου συμμετέχουν και μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από τις χώρες Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και γενικότερα της Θεσσαλίας, από την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θράκη, αλλά και …το πασίγνωστο «συρτάκι».
Χθες το βράδυ, το Ελασσονίτικο χορευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια τελευταία του επιτυχημένη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, στο κατάμεστο Θέατρο του Κάστρου του Νις, παρουσία 5.000 και πλέον ατόμων.
Ήδη, η αποστολή της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας ετοιμάζεται για τον δρόμο της επιστροφής στην Ελασσόνα. Η αναχώρηση από το Νις προγραμματίζεται για τις 8 το πρωί της Τρίτης και η άφιξη του συγκροτήματος στην Ελασσόνα υπολογίζεται περίπου στις 8 και μετά το βράδυ.

[wpg_thumb]

Add Comment