«Κοιμήθηκε» ο παπα-Θανάσης της Κρανέας Ελασσόνας

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΜΗΣ
Του Γιάννη Μουκίδη
Φώτο: Πέτρος Παπαγιάννης

ΦΩΤΟ - ΙΕΡΕΑΣ ΧΑΡΑΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΑΝΕΑ

Συγκίνηση και θλίψη στην Κρανέα Ελασσόνας και στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος, που αποχαιρέτησε ένα δικό της «τέκνο», τον ιερέα π. Αθανάσιο Χαραμή. Ο «κοιμηθείς» ιερέας, που απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν τον τελευταίο καιρό, είχε συνδέσει το όνομα του με τα εκκλησιαστικά και κοινωνικά «δρώμενα» της γενέτειρας του και όχι μόνο.
Υπηρέτησε και διακόνησε 35 και πλέον έτη την τοπική Εκκλησία, με ζήλο, με ήθος, με αίσθημα ευθύνης, αγάπης και πίστης και αγκαλιάστηκε από το ποίμνιο του. Παρά την συνταξιοδότηση του και τα κατά καιρούς προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, συνέχισε να μετέχει στις Ακολουθίες και Λειτουργίες της Εκκλησίας, δίνοντας το «παρών» στις χαρές και στις λύπες των ενοριτών του. Υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος στο Λιβάδι, στο Κεφαλόβρυσο, στη Βαλανίδα και για πολλά χρόνια στη γενέτειρα του, την Κρανέα, που υπεραγαπούσε. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τελευταία χρόνια, ο παπα Θανάσης Χαραμής αντιμετώπισε με καρτερία και περισσή δύναμη τα προβλήματα στην υγεία του, δείχνοντας την αγάπη του για την Εκκλησία. Οικογενειάρχης, άφησε πίσω του την πρεσβυτέρα – σύζυγο του και τέσσερα παιδιά(…τα 3 διαμένουν στο εξωτερικό).
Οι άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά τον εκλιπόντα ιερέα της Κρανέας κάνουν λόγο για «έναν επικοινωνιακό παπά – άνθρωπο», που «ξεχώριζε για τον αυθορμητισμό του, την αμεσότητα και την ευθύτητα του χαρακτήρα του», αλλά και «για την αψεγάδιαστη διακονία του, με συνεχή έγνοια για το καλό και την προκοπή της Κρανέας και των ανθρώπων της».

Στην Εξόδιο Ακολουθία, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κρανέας, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν συνάδελφοι του – ιερείς ενοριών της Ι. Μητρόπολης. Στο τελευταίο «αντίο» του παπα Θανάση παραβρέθηκαν:
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας – πρώην δήμαρχος Αντιχασίων κ. Αθαν. Καλιακούδας, η πρόεδρος του Τ.Σ. Κρανέας κ. Κουσιώρα, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, συγγενείς και φίλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, απόδημοι Κρανιώτες και δεκάδες συγχωριανοί του, αλλά και πιστοί ενοριών που υπηρέτησε.

Add Comment