«Αγώνας» για τα 120 € των συνταξιούχων στην Ελασσόνα

«ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «ΣΥΝΗΘΕΙΑ» Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ Α.Τ.Μ.
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Μέσα σε ατμόσφαιρα έκδηλης ανησυχίας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας και χωρίς να λείψουν οι εικόνες εκνευρισμού(…ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες), εκατοντάδες άτομα, κυρίως συνταξιούχοι της Επαρχίας Ελασσόνας κατέκλυσαν χθες από τις 7 το πρωί το χώρο γύρω από την είσοδο της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να εισπράξουν τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ από την μηνιαία σύνταξη τους.
Ακόμη, την ίδια ώρα, δεκάδες άλλα άτομα προσέρχονταν προκειμένου να εισπράξουν τα 120 ευρώ του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ(…εφόσον είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό τους).
Παράλληλα, από ενωρίς το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σχηματίστηκαν από καταθέτες οι συνηθισμένες πια «ουρές» κυρίως στα Α.Τ.Μ. της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς για την καθημερινή ανάληψη των 50 – 60 ευρώ. Πιο ήρεμή ήταν η εικόνα στα Α.Τ.Μ. της Alpha bank και της Eurobank, με σαφώς μικρότερη προσέλευση.
[wpg_thumb]
Κυρίαρχα στοιχεία στην χθεσινή ασταμάτητη προσέλευση – «πολιορκία» του κόσμου στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελασσόνας ήταν άλλες στιγμές ο εκνευρισμός, η ένταση, η αγανάκτηση, η ανυπομονησία και άλλες στιγμές η υπομονή και η ηρεμία του κόσμου, που δείχνει να συνηθίζει σιγά – σιγά στη νέα διαμορφούμενη κατάσταση στο τραπεζικό και οικονομικό «τοπίο» της χώρας. Ακόμη, χθες το όλο «σκηνικό» μπροστά στην Εθνική της Ελασσόνας, είχε, παράλληλα με την δικαιολογημένη αναμονή του κόσμου και πολύ κουβέντα – συζήτηση και προβληματισμός για το κρίσιμο θέμα των ημερών, για το αν προκύψει η όχι συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, για το αν βγει η όχι η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσο για τις «ουρές» στα Α.Τ.Μ., χαρακτηριστική είναι η λιτή αλλά με νόημα τοποθέτηση αρκετών Ελασσονιτών: «Τα Α.Τ.Μ. είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας μας». «Η επίσκεψη στα Α.Τ.Μ. είναι μια καθημερινή συνήθεια». «Πηγαίνω σχεδόν καθημερινά σε ένα Α.Τ.Μ. Είναι το ίδιο σα να πάω …στο φούρνο για το ψωμί». «Θα πήγαινα καθημερινά για την επιτρεπόμενη ανάληψη…αλλά το βιβλιάριο μου δεν έχει χρήματα»!!

Add Comment