Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δρυμό “Δρυανοβίτικα 2015”

ΔΡΥΑΝΟΒΙΤΙΚΑ (1)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλούσιες θα είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δρυμό Ελασσόνας στις 18, 19, 20 Ιουλίου 2015 στα πλαίσια του πανηγυριού του «Προφήτη Ηλία» και θα διοργανωθούν από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το Πάρτυ νεολαίαςτο Σάββατο 18 Ιουλίου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού και θα συνεχιστούν την Κυριακή 19 Ιουλίου με την Ορχήστρα του Α. Σαμόλαδου (τραγούδι Μάριος Σαρακατσάνος).
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου θα παρουσιάσει χορούς από 4 περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Μικρά Ασία, Θράκη και Ήπειρο) με τη συμμετοχή 60 και πλέον χορευτών του Συλλόγου όλων των ηλικιών και θα ακολουθήσει Δημοτική-Παραδοσιακή Βραδιά με την ορχήστρα του Γ. Ζιάκου. Επίσης την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού διοργανώνει πεζοπορία από την πόλη της Ελασσόνας προς τον Δρυμό Ελασσόνας μέσα από ένα δασικό μονοπάτι, το οποίο συνδέει το χωριό με την Ελασσόνα με διαδρομή διάρκειας 45-60 λεπτών (πληροφορίες συμμετοχής Γραμματεία Συλλόγου Παγγέα Βασιλική: 24930-25.448 & 6974.138.297). Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Ελασσόνα (Γραφεία Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου) με κατεύθυνση τον Δρυμό και θα έχει ως πρώτο στόχο την ανάβαση στην κορυφή Γκουμπές (Οφανός) των 740 μ., όπου βρίσκεται μια μικρή Εκκλησία του Προφήτη Ηλία με υπέροχη θέα στον Όλυμπο και στον κάμπο της Ελασσόνας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βόλτα στο κέντρο του χωριού με τον ενοριακό ναό του Προφήτη Ηλία, την πλατεία και τις πολλές επιλογές για καφέ και φαγητό.
Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015
-23.00 Πάρτυ Νεολαίας (Προαύλιο Χώρο Δημοτικού Σχολείου)
Κυριακή 19 Ιουλίου 2015
-Πεζοπορία (Ώρα αναχώρησης από Ελασσόνα 8.00 το πρωί και ώρα αναχώρησης από τον Δρυμό για επιστροφή 13.00 το μεσημέρι)
-21.30 Δημοτική – Παραδοσιακή Βραδιά με την ορχήστρα του Α. Σαμόλαδου
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015
-21.30 Παρουσίαση των Χορευτικών Τμημάτων του Συλλόγου
-22.00 Δημοτική – Παραδοσιακή Βραδιά με την ορχήστρα του Γ. Ζιάκου

Add Comment