Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελασσόνα

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
«Η αγροτιά είτε ψηφίσει ΟΧΙ είτε ΝΑΙ …είναι καταδικασμένη σε θάνατο!»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Η φτωχή αγροτιά και κτηνοτροφία πρέπει να ξέρει ότι είτε ψηφίσει ΟΧΙ είτε ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι καταδικασμένη σε βέβαιο θάνατο!». Αυτό επισημάνθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στην πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε., στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ελασσόνας του ΚΚΕ Δημήτρης Αβρανάς στάθηκε με σειρά επιχειρημάτων στο διπλό «ΟΧΙ» του ΚΚΕ τόσο στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον λαό στην εξουσία.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του γραμματέα της ΤΕ Ελασσόνας του ΚΚΕ:
«Η θέση του ΚΚΕ για την Ε.Ε. διαχρονικά ήταν μία και έχει επιβεβαιωθεί πλήρως από τη ζωή. Αρκεί να σκεφτούμε τις εξελίξεις γύρω από την αγροτική παραγωγή και πιο ειδικά ακόμα εδώ στον τόπο μας. Τι έχουν να περιμένουν οι φτωχοί και μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι απ΄ αυτό το δημοψήφισμα, από την όποια κατάληξη των εξελίξεων; Διαβάζουμε στον τύπο: πρόταση Τσίπρα με υπογραφή για τους αγρότες: Πλήρης αποδοχή των τροίκανών προτάσεων, τι λέει; Απογείωση της φοροληστείας με συντελεστή 26%(από 13% που είναι σήμερα) και μάλιστα απ΄ το πρώτο ευρώ εισοδήματος έως το τέλος του 2017. Η προηγούμενη πρόταση της συγκυβέρνησης προέβλεπε την παραμονή του στα σημερινά επίπεδα. Επιπλέον προβλέπεται και κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου για το πετρέλαιο των αγροτών καθώς και η επιβολή φόρου 26% και στα ποσά των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων. Και οι αγροτοπατέρες και κτηνοτροφοπατέρες της περιοχής μας ψηφίζουν λέει ΝΑΙ για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις.
[wpg_thumb]
Για αυτό η φτωχή αγροτιά και κτηνοτροφία πρέπει να ξέρει ότι είτε ψηφίσει ΟΧΙ είτε ψηφίσει ΝΑΙ είναι καταδικασμένη σε βέβαιο θάνατο!
Γι΄ αυτό είναι άμεση – επιτακτική ανάγκη η ανασυγκρότηση και η αντεπίθεση του αγροτικού κινήματος γιατί έχει να δώσει έναν αγώνα ζωής και θανάτου.
Για αυτό καλούμε τον λαό να δυναμώσει το ρεύμα της ρήξης και σύγκρουσης με την Ε.Ε. για να μπορέσει τελικά ο λαός μας να γίνει αυτός νοικοκύρης στον τόπο του.
Είναι καθαρό ότι οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα και είναι πιο σύνθετες από τα προηγούμενα χρόνια. Πίσω από τις πατριωτικές κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων κρύβεται σήμερα η διαπάλη ανάμεσα στη Γερμανία, στο ΔΝΤ, στις ΗΠΑ, σε τμήματα της αστικής τάξης, για το μέλλον της Ευρωζώνης και τη θέση της καπιταλιστικής Ελλάδας σε αυτήν, αλλά και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, που οδηγούν τον λαό σε νέες περιπέτειες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από την αστική τάξη της χώρας μας για να προωθήσει καλύτερα τον στρατηγικό της στόχο, που είναι η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας – η λεγόμενη ανάκαμψη – ανάπτυξη που είναι όμως μόνο του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο πυρήνας όλων των εξελίξεων που βιώνουμε σήμερα».
Και ο ομιλητής ολοκλήρωσε: Το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, ίσως του χειρότερου από αυτά που έχουμε γνωρίσει και οδηγούν το λαό μας σε τραγωδίες. Καλούμε τον λαό να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με το διπλό «ΟΧΙ», που δεν χωράει παρερμηνείες, κι ας το βγάζουν άκυρο».

Add Comment