Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα: «Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας»

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Συλλαλητήριο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και στην Ελασσόνα.
Αρκετοί φίλοι και μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στη μικρή πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο και διαμαρτυρήθηκαν για τα «μνημόνια» και τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές.
Ομιλητής ήταν το μέλος της Γραμματείας Ελασσόνας του ΠΑΜΕ Χάρης Νούσιας, που ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε με νόημα:
«Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας! Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες. Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά! Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία!
Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής».
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα στην κεντρική οδό της 6ης Οκτωβρίου και στην αγορά της πόλης.
Ανάμεσα στις παρουσίες, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Βαγγέλης Ντίνας, ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κατής, ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικός Στρατός Θανάσης Βίτκος, επαγγελματίες, αγρότες, κ.ά.

Add Comment