Στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟ (1)

Στο Νέο Προκόπι Ευβοίας μετέβη ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εκεί όπου τις περασμένες ημέρες(Τρίτη και Τετάρτη) εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, του νέου Ομολογητού.
Στις εφετινές λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις, εκεί όπου βρίσκεται το Άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης(παραμονή της εορτής) τελέσθηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Στο Θείο Κήρυγμα, ο κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Οσίου Ιωάννη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί μαρτυρία Ιησού Χριστού μέσα στον κόσμο, υποδεικνύοντας το ιερό καθήκον, τον σκοπό της ζωής του κάθε ευσυνείδητου χριστιανού, που είναι ο αγιασμός. «Ο αγιασμός του πιστού αποτελεί πρωτίστως υπόθεση της Χάριτος του Θεού», επεσήμανε με νόημα ο κ. Χαρίτων.
[wpg_thumb]
Το πρωί της Πέμπτης(ανήμερα της εορτής του Αγίου), τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου, παρουσία του κλήρου και χιλιάδων πιστών.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, οι βουλευτές Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου και κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Βουρδάνος, ο δήμαρχος Κηρέως-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης, ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Αστυνομικός διευθυντής Ευβοίας, ο άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ισίδωρος Γαρυφαλλάκης, κ.ά.

Add Comment