Σε οπτικοακουστικό υλικό οι ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα της Ελασσόνας

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΕΝΟΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ_html_240c4126

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Λάρισας η κινηματογράφηση για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα καθώς και της γαστρονομικής παράδοσης, στο πλαίσιο του διατοπικού προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Το παραπάνω σχέδιο υλοποιεί και συντονίζει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας.
Η ομάδα βιντεοσκόπησης του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας, κατέγραψε εικόνες από την παραγωγή και τη γαστρονομία της περιοχής, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα, γεύσεις και συνταγές. Η ζωή στη Λάρισα, το αρχαίο θέατρο της, ο μυθικός Όλυμπος αλλά και οι απίθανες θάλασσες της, τις οποίες λίγοι γνωρίζουν, καταγράφηκαν στο βίντεο που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο προβολής για την περιοχή της Λάρισας.
Η μια μέρα περιλάμβανε οδοιπορικό στην πόλη της Λάρισας, την πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου, και μέσα από την Κοιλάδα των Τεμπών κατέληξε σε μία από τις μεγαλύτερες συνεχόμενες παραλίες, που ξεκινά από τον Αγιόκαμπο και φθάνει ως τη Βελίκα, μήκους 13 χιλιομέτρων. Μια διαδρομή με τη θάλασσα από τη μια μεριά και το πράσινο του Κισσάβου από την άλλη.
Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στον Όλυμπο, στις φυσικές ομορφιές, τα προϊόντα του και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν.
[wpg_thumb]
Στην Ελασσόνα, στους πρόποδες του Ολύμπου, συγκεντρώθηκαν όλοι οι παραγωγοί της περιοχής για να απεικονιστούν οι τοπικές χαρακτηριστικές γεύσεις καθώς και τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και άλλα εκλεκτά τοπικά προϊόντα.
Η διάσημη φέτα Ελασσόνας είχε ξεχωριστή θέση με τον Δημήτρη Έξαρχο, παραγωγό φέτας και άλλων τυριών, να εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερη τη γεύση της φέτας της περιοχής αυτής.
Στο αγρόκτημα Τσιαντή, στην Τrinity Farm, υλοποιείται μια από τις πρώτες πιστοποιημένες βιοδυναμικές καλλιέργειες σιτηρών και κηπευτικών στην Ελλάδα. Η κ. Αλεξάνδρα Τσιάντη μίλησε για τα προϊόντα της, το βιοδυναμικό αλεύρι κανονικό αλλά και ολικής από σιτάρι δίκοκκο κα αλεσμένο σε πετρόμυλο, όσπρια, κηπευτικά και μαρμελάδες.
Ο μελισσοκόμος κ. Ελευθέριος Γκρίγκας, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου, μίλησε για το μέλι Ολύμπου και ο κ. Γεώργιος Φτίκας από την Οινοποιία Ελασσόνας, για τα ποιοτικά κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ και για το φημισμένο τσίπουρο Τυρνάβου.
Τα προϊόντα, εκτέθηκαν στην ταβέρνα «Το αρχονταρίκι» στην Ελασσόνα, του κ. Γιώργου Ζιώγα και εκεί μαγείρεψε ο σεφ κ. Ελευθέριος Κουτσιμανής ’’ αρνάκι Ελασσόνας με αμπελόφυλλο και φέτα’’.

Add Comment