Ένας χρόνος από την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΚΥΡΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαΐου από την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου και η Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος προγραμμάτισε εκδηλώσεις στη μνήμη του και για να τον τιμήσει.
Πιο συγκεκριμένα:
– Αύριο, Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας Ελασσόνας θα τελεσθεί αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ιεράς Μονής, μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μακαριστού ποιμενάρχου Ελασσώνος.
– Το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαΐου, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο, στις 11.30 το πρωί, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη»(του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ελασσόνας), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη, με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που θα διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Δημήτριος Καρβούνης.
Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, εκεί όπου έχει ενταφιαστεί ο μακαριστός ιεράρχης κυρός Βασίλειος, θα τελεσθεί Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο διήμερο αναμένεται να έλθουν στην Ελασσόνα, πολλοί μητροπολίτες και κληρικοί από όμορες και μακρινές Ι. Μητροπόλεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο.

Add Comment