Την περιοχή Ελασσόνας επισκέφτηκε η συγγραφέας του βιβλίου “Ίγμα, η Ανατολή”

Το οδοιπορικό της συγγραφέα

Αγγέλα Μάλμου Ευχαριστήριο_html_m51ab2fd4

Από την Κοζάνη άρχισε το οδοιπορικό της συγγραφέα του βιβλίου: ΄Ιγμα η Ανατολή, κ. Αγγέλας Μάλμου, και στο Βόλο, γενέθλια πόλη της ίδιας, ολοκληρώθηκε. Στο διάστημα από τις 27 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου που παρέμεινε στη Θεσσαλία, όπου η συγγραφέας τοποθέτησε την ηρωίδα του βιβλίου της, επισκέφτηκε και τρία Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού.
Να εδώ, στους πρόποδες του Ολύμπου, έλεγε στα παιδιά δείχνοντας τον Όλυμπο, έζησε η ‘Ιγμα με τη φυλή της, πριν από 65.000 περίπου χιλιάδες χρόνια, αλλά και στον κάμπο της Θεσσαλίας, κάπου κοντά στα Μετέωρα που τότε ήταν μια απέραντη λίμνη…
Ήταν σαν να έκανε η ίδια, ένα προσκύνημα, στο χώρο που τόσο ευφάνταστα περιέγραψε στο βιβλίο της και όπου η κεντρική ηρωίδα της, η ‘Ιγμα, αλλά και τα άλλα πρόσωπα του βιβλίου, όπως ο καλός φίλος της ο Σάγιου, η μητέρα της η ‘Αγκ-μπαν, ο μεγάλος μάγος της φυλής ο ΄Α-χαντ, η Ερνστ, η μεγάλη γιαγιά της φυλής, ο Τζέ-γκμπα ο ευνοούμενος του μεγάλου μάγου αλλά και ο Γκούλι το κουτάβι της, θα ζήσουν τόσες περιπέτειες στην προσπάθεια για επιβίωση της φυλής σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.
Κι όπως ήταν φυσικό, ένα βιβλίο, με τέτοιους ήρωες στους οποίους τα παιδιά έδωσαν απίστευτους χαρακτηρισμούς στη διάρκεια της επεξεργασίας του βιβλίου στα σχολεία τους, αλλά και με την καθηλωτική γραφή της συγγραφέα, αγαπήθηκε από τα παιδιά. Σε όλα τα σχολεία, τα παιδιά της ζήτησαν επίμονα να γράψει τη συνέχεια του βιβλίου- προτείνοντας μάλιστα τα ίδια και διάφορε εκδοχές- και να έρθει ξανά η ίδια κοντά τους για να τους το παρουσιάσει.
Και ποιος μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση; Κανείς φυσικά. Έτσι και η κατά το ήμισυ θεσσαλιώτισσα κ. Αγγέλα Μάλμου, κατασυγκινημένη, έδωσε την υπόσχεση/δέσμευση στα παιδιά.
Κι εμείς, αφού την ευχαριστήσουμε που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, της ευχόμαστε γρήγορα να βρεθεί πάλι κοντά μας με το δεύτερο βιβλίο της αφού όλοι, μικροί και μεγάλοι αναγνώστες, αγωνιούμε για το μέλλον της φυλής της ΄Ιγμα..

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία

Add Comment