Σε τουριστική έκθεση στην Κύπρο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τουριστική Έκθεση Κύπρου «Ταξίδι 2015»

ekthesi kypros 2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 18η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κύπρου “Ταξίδι 2015”, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια στη Λευκωσία, διατηρώντας την Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλία στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ παρέστησαν Υπουργοί, Πρέσβεις, Βουλευτές, Περιφερειακές διοικήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τουριστικών Οργανισμών, Διευθυντές και Εκπρόσωποι Αεροπορικών Εταιριών, εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού καθώς και πλήθος προσκεκλημένων. Τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Ινδία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχε στην έκθεση σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου προωθώντας την τουριστική προβολή της περιοχής, προκειμένου να αποτελέσει δυναμικό πόλο έλξης και για το τουριστικό κοινό της Κύπρου.
Η έκθεση αυτή με επισκεψιμότητα περίπου 10.000 ατόμων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, αφού οι Κύπριοι ενημερώνονται για τα ελκυστικά πακέτα, αλλά και για τα εξειδικευμένα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό που προσφέρουν οι διοργανωτές ταξιδιών.
Εκατοντάδες επισκεπτών από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις φυσικές ομορφιές της Θεσσαλίας, τους ιστορικούς χώρους, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα νησιά της καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην περιοχή μας, που προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
[wpg_thumb]
Πόλο έλξης αποτελούν οι παραλίες και τα μοναστήρια της Θεσσαλίας, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής μας, λόγω των Μετέωρων, ενώ υψηλή ζήτηση έχουν αποκτήσει οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όλοι οι θεσσαλικοί τουριστικοί προορισμοί, η Λάρισα με τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, ο Βόλος με το Πήλιο, οι Σποράδες καθώς και η Καρδίτσα με τη λίμνη Ν. Πλαστήρα, κέρδισαν το κοινό της Κύπρου.
Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα εκτός από ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και φορείς από την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού οι οποίοι προχώρησαν σε σημαντικές συμφωνίες, που θα αυξήσουν τον εισερχόμενο τουρισμό σε όλη την περιοχή.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή μας και τους επαγγελματίες για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους.
Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαμάρα Μαρία, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μέγας Κων/νος και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη.
Από τον Δήμο Βόλου συμμετείχαν ο Aντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θεοδώρου Θάνος και η κα Ταμπάκη Γεωργία, ενώ τη Σκιάθο που είχε δικό της περίπτερο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος Δημήτριος.

Add Comment