Σε πανορθόδοξη Λειτουργία στη Βουλγαρία ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων

ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ (1)

Στη Βουλγαρία βρέθηκε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, όπου ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, το περασμένο Σάββατο 2 Μαΐου, συγχοροστάτησε στην πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία, για τα 1.150 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Βουλγάρων, τιμώντας την μεγάλη επέτειο του βαπτίσματος του Βουλγάρικου λαού.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Βάρνα(έδρα της Ι.Μητροπόλεως Βάρνας και Βελίκης) στα ερείπια της μεγάλης Βασιλικής στην Πλίσκα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη της Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, υπό τους ύμνους της διάσημης χορωδίας του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, συγχοροστάτησαν 27 αρχιερείς από την Βουλγαρία και όλες τις ορθόδοξες Εκκλησίες(ανάμεσα τους και ο κ. Χαρίτων), ενώ την παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, ο πρωθυπουργός της κ. Μπόϊκο Μπορίσωφ, ο πρώην βασιλιάς της Συμεών, υπουργοί, βουλευτές, ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης της Βάρνας, πανεπιστημιακοί, καθώς και χιλιάδες άτομα από όλες τις περιοχές της γειτονικής χώρας.
Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος τους κάλεσε να αναλογιστούν την μεγάλη σημασία που έχει για την χώρα αυτή η επέτειος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σταθερότητας στην πίστη. «Το Έθνος της Βουλγαρίας γνώρισε την αλήθεια της χριστιανικής πίστεως και σήμερα ο λαός με τη χάρη του Θεού απολαμβάνει ειρήνη και ευημερία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

[wpg_thumb]

Add Comment