Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του ΚΠΕ για τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές

«Προστατευόμενες φυσικές περιοχές, ο ορεινός όγκος του Ολύμπου»

DSC_0875f

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», του Άξονα Προτεραιότητας (Α.Π.7 ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων) διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο 12 ωρών με θέμα «Προστατευόμενες φυσικές περιοχές, ο ορεινός όγκος του Ολύμπου». Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλάμβανε τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Οι δραστηριότητες του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 (απόγευμα) και το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στην Ελασσόνα και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 48 εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων). Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιελάμβανε θέματα, όπως προστατευόμενες περιοχές και διαχειριστικές λειτουργίες αυτών των περιοχών, δασικά οικοσυστήματα Ολύμπου, αναγνώριση τοπικής χλωρίδας Ολύμπου, προστατευόμενες περιοχές και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τέλος, εκπαιδευτικές πρακτικές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πεδίο των Προστατευόμενων Περιοχών.
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος υποστηρίχθηκε από το Α.Π.Θ (Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος), το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων, το Δασαρχείο Ελασσόνας, τα ΚΠΕ Καλαμάτας και Βελβεντού – Σιάτιστας με σχετικές εισηγήσεις εκλεκτών επιστημόνων για τα θέματα του σεμιναρίου. Το βιωματικό μέρος του προγράμματος υλοποιήθηκε στον παραολύμπιο οικισμό του Κοκκινοπηλού.
Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση o Σχολικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Δαραράς και ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Ζάγκας Θεοχάρης.

Add Comment