Φεστιβάλ «Ολύμπου Γεύσεις» σε Ελασσόνα και Λιβάδι Ολύμπου

ΦΩΤΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΑΕ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. Α.Ε., στα πλαίσια υλοποίησης του Άξονα 4 «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) και ειδικότερα του μέτρου 421 «Διατοπική και  Διακρατική  Συνεργασία», υλοποιεί τη διακρατική συνεργασία με τίτλο «Γεύσεις της φύσης – Γεύσεις του πολιτισμού». Εκτός της εταιρείας μας συμμετέχουν στην διακρατική συνεργασία οι ομάδες τοπικής δράσης ”APARE”  και  ”Ventoux”  από Γαλλία  και  “Comunità Savonesi Sostenibili” και “Le strade della cucina bianca, del vino, dell’olio, dell’ortofrutta della tradizione ligure”  από Ιταλία.
Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής διοργανώνουμε το φεστιβάλ «Ολύμπου Γεύσεις»
που θα συνδυάζει προϊόντα, ανακάλυψη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και κινητοποίηση των ντόπιων πληθυσμών.
Το Φεστιβάλ, στην Ελασσόνα 29 Aπριλίου 2015 θα περιλαμβάνει :
Έκθεση τοπικών προϊόντων ( σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα θα εκθέσουν τα προϊόντα τους επιχειρήσεις αρωματικών φυτών, γλυκών κουταλιού, τυροκομεία, οινοποιεία, κ.λ.π.)
Γευσιγνωσία (έλληνες και γάλλοι σεφ, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, θα μαγειρεύουν με τοπικά προϊόντα της περιοχής τους τοπικά εδέσματα )
Συμμετοχή -εμφάνιση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής
Ποικίλο Μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ελασσόνας
Συμμετοχή των παιδιών των σχολείων σε δραστηριότητες με εργαστήρια, προβολές, εναλλακτικές δραστηριότητες, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες σχετικά με τις τοπικές γεύσεις, φύση και πολιτισμό μας. Πιο αναλυτικά για τα παιδιά προβλέπεται :
ξενάγηση των παιδιών στο χώρο της έκθεσης και γευσιγνωσία .
μύηση στις εναλλακτικές δραστηριότητες ( σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορούν τα παιδιά να παρακολουθούν ή και να συμμετέχουν κάνοντας αναρρίχηση, τοξοβολία, παίζοντας το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού κ.λ.π. )
Οργάνωση εργαστηρίων για τα σχολεία στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας -Κισσαβου (φωτογραφίας, παιχνίδια συνεργασίας)
Προβολή από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας -Κισσάβου οπτικοακουστικού υλικού περιβαλλοντικού περιεχομένου.
Παρουσίαση ηλεκτρονικού βιβλίου σχετικά με τη διατροφή και ενός βίντεο 5 λεπτών για τη Βερδικούσια από το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας.
Παρουσίαση της εκτέλεσης παραδοσιακής συνταγής καθώς και θεατρικών δρώμενων με έθιμα και παραδόσεις της περιοχής από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου .

Το Φεστιβάλ, στις 30 Απριλίου 2015 στη Κτηνοτροφική Γιορτή Λιβαδίου θα περιλαμβάνει :
Γευσιγνωσία (από έλληνες και γάλλους σεφ)
Συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων
Διαγωνισμό κουρέματος ζώων

Add Comment