25η Μαρτίου με βροχερό καιρό στην Ελασσόνα – Δεν έγινε η παρέλαση

«Εμπνέουν τα ιδανικά του ΄21 για να κερδίσουμε το σεβασμό που μας αξίζει!»
Του Γιάννη Μουκίδη

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 2015 (4)

Θρησκευτική κατάνυξη, επισημότητα, λαμπρότητα, με μηνύματα για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα…αλλά και συνεχής βροχή, που τελικά δεν επέτρεψε να γίνει η μαθητική παρέλαση, στον «διπλό Ευαγγελισμό» που γιόρτασε η πόλη της Ελασσόνας.
Η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο κλήρος των ενοριών της πόλης.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Αμέσως μετά, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ελασσόνας κ. Μαρία Παπαευθυμίου, που με περιεκτικό λόγο αναφέρθηκε «στο θαύμα που κατάφερε αυτός ο βασανισμένος λαός, στο θαύμα της φυλής μας, που παρακολουθούσε θαμπωμένη η ανθρωπότητα, θαύμα στο οποίο συνέβαλλαν πλήθος γνωστών και άγνωστων ηρώων».
Ξεχωριστό το απόσπασμα της ομιλήτριας: «Σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο δρόμο, ας θυμηθούμε τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις…αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και ο κλήρος και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάναμε την επανάσταση».
Και ολοκληρώνοντας, η κ. Παπαευθυμίου, απευθυνόμενη προς τη νεολαία υπογράμμισε με νόημα: «Σήμερα, οι νέοι που είστε το μέλλον της πατρίδας πορευθείτε με όραμα και στόχους στη ζωή σας, προσπαθήστε και αγωνιστείτε με πίστη και αρετή, για την πραγμάτωση τους. Εμπνευστείτε από τα ιδανικά του ΄21 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, για να μπορέσει πάλι, χάρη σε σας, να ξαναλάμψει το Ελληνικό φως και να κερδίσουμε το σεβασμό που μας αξίζει!».
Αμέσως μετά, υπό βροχή, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, στην κεντρική πλατεία. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο.
[wpg_thumb]
Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν:
Ο βουλευτής – πρ. υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο πρ. βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Δημ. Λέκκας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αν. Σερετίδης, Αστ. Στούπας, ως εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς ο ταγματάρχης κ. Αχιλ. Κοντονάσιος, αξιωματικός – εκπρόσωπος του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο αντιπύραρχος διοικητής Π.Υ./Π.Α. Νέας Αγχιάλου – πρ. διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Ζήσης Μπρούζας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, αξιωματικοί – υπαξιωματικοί της ΠΑΠ Ελασσόνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, οι πρόεδροι των Επιτροπών Παιδείας Δήμου Ελασσόνας κ.κ. Γεώργ. Γιαννούλας(Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και Αναστ. Γκατζιούρας(Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), η πρόεδρος του Τ.Σ. Ελασσόνας κ. Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, η σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαδοπούλου, οι πρ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Ι. Νάνος και Τηλέμ. Γκαμπέτας, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, που…αψήφησαν το βροχερό καιρό.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Αμέσως μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ελασσόνα, ο δήμαρχος κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα ο ελληνισμός γιορτάζει. Η εθνική παλιγγενεσία του 1821 αποτελεί οδοδείκτη στην προσπάθεια του έθνους μας να αποκτήσει και πάλι την εθνική του κυριαρχία. Με ενότητα και προσπάθεια, ατομική μα και συλλογική, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που διαθέτουμε ως έθνος για να ξεπεράσουμε την κρίση που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία και έχει ναρκοθετήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους».

Add Comment