Ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρόγραμμα “Ξαναπάμε βιβλιοθήκη”

«Ξαναπάμε βιβλιοθήκη… παρέα με τους συγγραφείς;»

παμε βιβλιοθηκη

Την Κυριακή που μας πέρασε, με τη βοήθεια του κ. Νίκου Γκουντούρα, χαιρετίσαμε τον επίσημο ερχομό της Άνοιξης δραματοποιώντας σκηνές από το ξύπνημα της φύσης.
Την επόμενη Κυριακή 29/3/2015 ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα που οργανώσαμε και υλοποιούμε στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και την οικονομική στήριξη των χορηγών μας: τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Μπίζιος Α.Ε, τους Γιώτσα Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε Παραγωγή Τυροκομικών Προϊόντων, την Open pc των κ Στέφανου Κανώτα & Μπλιούμη Δημήτρη, την Αγρογνώση Ο.Ε των κ. Μπαρά Ιωάννη & Στέλιου Τσόγια και την ιδιοκτήτρια γραφείου λογοθεραπείας κ. Μικαέλα Ζιακούλη.
Τελευταία καλεσμένη είναι η συμπολίτισσά μας κ. Βασιλική Ματούλα -Παπαθανασίου. Η κ. Βασιλική Ματούλα-Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη και ζει μόνιμα στην Ελασσόνα. Σπούδασε με υποτροφία στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης και το 1986 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Συνέχισε τις σπουδές στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε νηπιαγωγεία της επαρχίας μας και ως σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής στη Φλώρινα. Το 1991 βραβεύτηκε στον 2ο Πανθεσσαλικό Διαγωνισμό Διηγήματος με το διήγημα «Ο χορός». Με την παιδική λογοτεχνία ασχολείται από τα πρώτα εργασιακά της χρόνια, γράφοντας ιστορίες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας θέλοντας,  έτσι,  να εμπλουτίσει το καθημερινό της πρόγραμμα στο νηπιαγωγείο. «Η Σπαθάτη χελιδόνα και το μυστικό», «Τα παιδιά της Άλφα Βήτα», «Τα παιδιά της Αριθμητικής»,  «Ο Μίμης και ο Ναντίμ»  και άλλο ανέκδοτο υλικό βρίσκεται στα συρτάρια της. Το 2014 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το έργο «Σ’ αγαπώ», το οποίο είναι υπό έκδοση. Πρόκειται για μια ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών. Η ποιότητα, η τρυφερότητα και το απρόσμενο τέλος είναι τα στοιχεία που τη διακρίνουν. Την επιτροπή συγκίνησε ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα της τάξης την ώρα της δημιουργίας και η προσπάθεια του Γιάννη να γράψει ανάγλυφο το « Σ’ αγαπώ» για να μπορέσει να το διαβάσει η τυφλή μητέρα του.
Με την παρουσία της συμπολίτισσάς μας κ. Βασιλικής Ματούλα-Παπαθανασίου και την τρυφερή αυτή ιστορία διαλέξαμε να κλείσουμε τον κύκλο των επισκέψεων Θεσσαλών συγγραφέων στη βιβλιοθήκη μας. Το πρόγραμμά μας θα ολοκληρωθεί γύρω στις 13.00 μια και θεωρούμε σημαντικό να ετοιμάσουμε με τα παιδιά ένα ευχαριστήριο δώρο για τους συγγραφείς και να ακούσουμε τις απόψεις τους για τα όσα άκουσαν και έζησαν στη βιβλιοθήκη με τη συντροφιά των οχτώ συγγραφέων που φιλοξενήσαμε. Εξίσου σημαντικό επίσης, για την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και δύο χρόνια, θεωρούμε και την αλληλεπίδραση με τους γονείς με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, σχολίων αλλά και προτάσεων για το πρόγραμμα και την αξιοποίηση του χώρου της βιβλιοθήκης μελλοντικά. Γι αυτό αυτήν την Κυριακή περιμένουμε και τους γονείς στη βιβλιοθήκη μετά το πέρας του προγράμματος για τα παιδιά.
Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία

Add Comment