Η “Οικολογική Θεσσαλία” για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

οικολογικη_θεσσαλια

Οι εκδηλώσεις ρατσισμού αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας και το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει διαστάσεις, οι οποίες είναι ανησυχητικές όσο ποτέ.
Ξενοφοβία, αντισημιτισμός, ισλαμοφοβία, ομοφοβία, μορφές ρατσισμού, που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και δίνουν την αίσθηση ότι μπορεί να καταστούν ανεξέλεγκτες.
Τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι είναι νωπά στις μνήμες μας και συνιστούν οδυνηρότατα συμβάντα, αποτελώντας, ίσως, έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό διαφόρων μορφών ρατσισμού με τελικό αποδέκτη μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του δημοκρατικού μας πολιτισμού που είναι η ελευθερία της έκφρασης.
Όπως καταγράφεται και στην πρόσφατη έκθεση της «Διεθνούς Αμνηστίας», το τελευταίο διάστημα, συχνά, καταγράφονται περιστατικά βίας και μισαλλοδοξίας τόσο στην χώρα όσο και στην περιοχή μας, συχνά ενταγμένες σε αμφίδρομες σχέσεις με επικίνδυνα παραθεσμικά μορφώματα.
Το πρόσφατο αντισημιτικό συμβάν με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Λάρισα, η παλαιότερη επίθεση σε κατάστημα μεταναστών, οι αντιδράσεις γονέων για τη φοίτηση μαθητών ρομά σε σχολείο της Θεσσαλίας κ.α. είναι κάποια εκ των περιστατικών που πρέπει να προκαλούν ανησυχία και οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.
Ως «Οικολογική Θεσσαλία» εναντιωνόμαστε σε κάθε ρατσιστική στάση και συμπεριφορά και παλεύουμε για την πλήρη και ριζική εξάλειψή τους.
Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τις πράξεις και τα έργα της, να ασκεί έναν παιδευτικό ρόλο, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε μορφής ρατσισμού.

Add Comment