Ν. Ευαγγέλου: Διεκδικούμε δεύτερο Γυμνάσιο στην Ελασσόνα

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

DSC05538

Ευρεία σύσκεψη, σε συνέχεια της πρώτης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου της εκπαίδευσης, διευθυντών και εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών και λυκείων ολόκληρης της επαρχίας Ελασσόνας, μελών της ΕΛΜΕ, του ΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, παρουσία των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κκ Β. Σακελλαρίου και Θ. Μαργαριτόπουλου αντίστοιχα, καθώς και του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Χρήστου Αγορίτσα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ελασσόνας υπό την προεδρεία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των επόμενων αναγκαίων κινήσεων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την ύπαρξη ενός και μόνο Γυμνασίου στην πόλη της Ελασσόνας, το οποίο και πρέπει να αποσυμφορηθεί, καθώς και το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από τα χωριά προς την πόλη της Ελασσόνας, όπως επίσης και της αποσυμφόρησης του Λυκείου Ελασσόνας με τη δημιουργία Λυκειακών τάξεων στην Τσαριτσάνη.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση για επίσημη κατάθεση πρότασης από πλευράς του Δήμου Ελασσόνας με στόχο την επανασύσταση δεύτερου Γυμνασίου στην Ελασσόνα στο υπουργείο Παιδείας καθώς και η δημιουργία Λυκειακών τάξεων στην Τσαριτσάνη.
[wpg_thumb]
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε:

«Συγκαλέσαμε μια ευρεία σύσκεψη, τη δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου της εκπαίδευσης. Η επαρχία Ελασσόνας αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το κτιριακό, το χωροταξικό και τις μετακινήσεις των μαθητών και μετά τις τελευταίες αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την ομαλή εκπαιδευτική πορεία.

Στο Γυμνάσιο Ελασσόνας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 400 μαθητές, ένας αριθμός ο οποίος το καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα ολόκληρου του νομού, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα τις συνθήκες αποσυμφόρησης. Αποφασίσαμε σήμερα να φέρουμε άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση την πρότασή μας για την σύσταση και δευτέρου Γυμνασίου στην Ελασσόνα, έχοντας εξασφαλίσει την θετική γνωμοδότηση των αρμόδιων εκπαιδευτικών οργάνων. Επόμενο βήμα θα είναι η κατάθεση επίσημης πρότασης προς το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προσφέροντας σε ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα κάθε διευκόλυνση στο έργο τους».

Add Comment