Δημιουργικό το 2015 για την «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΧΟΡΩΝ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ (3) [14]

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με πολλές ευχές για δημιουργική χρονιά, η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας τήρησε το έθιμο και έκοψε τη βασιλόπιττα του 2015.
Τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά έδωσε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τον αρχιερατικό επίτροπο της Ι.Μ. – πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τον διάκονο π. Γεώργιο Σαπουνά.
Καλώντας τον χοροδιδάσκαλο κ. Ιωάννη Κόκκινο και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Αστ. Κατσάρα για την κοπή της βασιλόπιττας, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων έδωσε ολόθερμες ευχές για το Νέο Έτος, συνεχίζοντας η «Ακαδημία Χορών» να είναι με το έργο και τις πρωτοβουλίες της δημιουργική και ευεργετική για τον τόπο. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όλοι μας πως ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας είναι οι στυλοβάτες της πατρίδος και του έθνους μας», υπενθύμισε ο κ. Χαρίτων.
Θερμές ευχές για υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα, ειρήνη, έδωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» κ. Αστ. Κατσάρας, ευχαριστώντας δημόσια τον χοροδιδάσκαλο – «ψυχή» του συλλόγου κ. Ιωάν. Κόκκινο και τους χοροδιδασκάλους κ. Γεώργιο Κόκκινο και κ. Αλεξάνδρα Κατσιούρα για την προσφορά τους στο πολυποίκιλο έργο της «Ακαδημίας Χορών», αλλά και τον κόσμο που στηρίζει για 14 συναπτά έτη τις δράσεις του συλλόγου.
Ακολούθησε, από το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργ. Κόκκινο ο απολογισμός του 2014, όπου ανάμεσα στα άλλα ξεχώρισαν: το 2ο Σεμινάριο Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών, το 3ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας, που διοργάνωσε η «Ακαδημία Χορών» στην Ελασσόνα, οι δύο εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, η λειτουργία 2 νέων τμημάτων παραδοσιακών χορών – μοντέρνου χορού, κ.ά.
Προαναγγέλλοντας πως το 2015 θα είναι μια εξίσου δημιουργική χρονιά για την «Ακαδημία Χορών», ο κ. Γ. Κόκκινος στάθηκε στη διοργάνωση του 3ου Σεμιναρίου Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών(14 – 15 Μαρτίου 2015) στην Ελασσόνα και σε μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση(τον ερχόμενο Ιούλιο) στην Ελασσόνα, όπου ο σύλλογος θα τιμήσει ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού.
Τυχερός της εκδήλωσης ο μαθητής Ανδρέας Αδαμ. Αβέλλας, που του έτυχε το φλουρί της βασιλόπιττας.
[wpg_thumb]
Στη ζεστή γιορτή της «Ακαδημίας Χορών» έδωσαν το «παρών»:
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας και Αστ. Στούπας, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Νικ. Γάτσας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημ. Οικονόμου, ο γραμματέας του Δικτύου «Περραιβία» – πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων κ. Κων. Κυριλλίδης, η αντιπρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας κ. Αικατ. Σκρέτα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μέλη και φίλοι της «Ακαδημίας Χορών», γονείς και μέλη των χορευτικών ομάδων του συλλόγου.

Add Comment