Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Lexipedia από την ΚοινΣΕπ «Μέντορες»

Lexipedia-new-logo [28]

Στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις, εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «LEXIPEDIA», με συντονιστή Φορέα τον Αστικό Κοινωνικό Συνεταιρισμό για την προώθηση του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης «Μέντορες», με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) να αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ στον τομέα της νεολαίας.
Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες από τον Σεπτέμβριο 2014 έως τον Αύγουστο 2016 και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συμβολή στη βελτίωση της γλωσσικής παιδείας των εφήβων και της ανάπτυξης του λεξιλογίου. Πρόκειται για μια διακρατική συνεργασία μεταξύ τριών φορέων από τρεις χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία) που στοχεύει να σχεδιάσει, υλοποιήσει και αξιολογήσει έναν διαγωνισμό λεξιλογίου για μαθητές γυμνασίου ηλικίας 13-14 ετών. Στα πλαίσια του εν λόγω σχεδίου, προβλέπεται να συμμετάσχουν άμεσα τουλάχιστον 90 μαθητές και σημαντικός αριθμός λοιπών συντελεστών.
[wpg_thumb]
Σε διαφοροποιημένες φάσεις, το σχέδιο προβλέπει την προετοιμασία ενός λεξιλογικού εγχειριδίου (λεξικού), τη μετάφρασή του, την προετοιμασία των διαγωνιζομένων στον διαγωνισμό με τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους και των γνώσεών τους, τις εκδηλώσεις των διαγωνισμών και, τέλος, την έκδοση στα Ελληνικά, Ουγγρικά, Ρουμάνικα και Αγγλικά μίας έκθεσης που θα περιγράφει τη διαδικασία και τα αποτελέσματα του διαγωνιστικού λεξιλογικού σχήματος. Η Προετοιμασία των νέων για τον διαγωνισμό θα ξεκινήσει τον Ιουλίου του 2015 ενώ ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2015.
Η πρώτη συνάντηση του έργου «LEXIPEDIA» πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στα γραφεία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Μέντορες», στις 11-14 Δεκεμβρίου 2014. Συζητήθηκαν όλες οι πρακτικές διευθετήσεις του έργου, η προετοιμασία διοικητικού φακέλου, η δημιουργία του λογοτύπου, η ανάλυση της έρευνα αγοράς από τους εταίρους ώστε να προσδιοριστεί το ζήτημα της γλωσσοπενίας και να σχεδιαστούν οι στρατηγικές και τακτικές , καθώς και η προετοιμασία για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού (λεξιλογικού εγχειριδίου).
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους ενδιαφερόμενους και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2410259011 και 6936527179 καθώς και στο e-mail: info@mentores.eu .

Συμμετέχοντες Εταίροι :
Αστικός Κοινωνικός Συνεταιρισμός για την προώθηση του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης «Μέντορες», Ελλάδα
Debreceni Nyári Egyetem NP. KH. Kft (Debrecen Summer School), Ουγγαρία
Asociatia de Turism Ecologic Camena, Ρουμανία

Add Comment