Η Καρυά Ολύμπου γιόρτασε τον Άγιο Ελευθέριο

ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ «ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ» – ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο π. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ (3) [3]

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η γραφική Καρυά Ολύμπου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητέρας του Ανθίας.
Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καρυάς τελέσθηκε, την περασμένη Δευτέρα, ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Ακολούθησε η καθιερωμένη Αρτοκλασία και το Ύψωμα του τιμώμενου Αγίου.
Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων με μεστό λόγο στάθηκε στη ζωή του Αγίου Ελευθερίου και κάλεσε τους πιστούς και το εκκλήσίασμα(ανάμεσα τους και πολλοί επισκέπτες) να συνεχίσουν να τιμούν τους Αγίους της Εκκλησίας μας, παίρνοντας δύναμη και παραδείγματα από αυτούς.
Να σημειωθεί ότι στον πανηγυρίζοντα Ναό της Καρυάς φυλάσσεται και απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, με σύντομο τελετουργικό, απένειμε το οφίκκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον επί πολλά χρόνια εφημέριο της Καρυάς π. Ελευθέριο Παπαϊωάννου, ήδη συνταξιούχο, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, τιμώντας έτσι το πολύχρονο και ουσιαστικό έργο του και την προσφορά του Καρυώτη κληρικού.

[wpg_thumb]

Add Comment