Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας

Ευαγγέλου: Ο πολίτης να συμμετέχει στα κοινά

συνεδρίαση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης 11-12-2014

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Ελασσόνας συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, συζητώντας θέματα που αφορούν τον επικείμενο προϋπολογισμό της νέας δημοτικής αρχής, το τεχνικό πρόγραμμα, καθώς και ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα, να ρίχνουν το ανάθεμα για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στην κοινωνία, πάντα σε κάποιον άλλον. Στον απέναντι, στο κράτος, στην εξουσία, στον μετανάστη και πάει λέγοντας.

Αυτό που αποφεύγουν να αναγνωρίσουν όμως είναι ο βαθμός της δικιάς τους ευθύνης. Ο βαθμός της ευθύνης του καθενός μας.

Είναι εύκολο για τον πολίτη, να προσέλθει στην κάλπη, να εκλέξει τους τοπικούς του άρχοντες και εν συνεχεία να αποσυρθεί στην καθημερινότητά του αδιαφορώντας για όλα εκείνα που την επηρεάζουν άμεσα.

Αυτό ακριβώς, η παθητική στάση των φορέων και των πολιτών είναι που πρέπει να αλλάξει σήμερα.

Η πολιτεία, μέσω του Καλλικράτη, έχει θεσμοθετήσει τη λειτουργία του οργάνου αυτού, της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με τη λογική του διαλόγου και της σύνθεσης των απόψεων, μέσω μιας συμβουλευτικής διαδικασίας, για θέματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών.

Στόχος και επιθυμία της νέας δημοτικής αρχής είναι να καταστήσουμε το συγκεκριμένο όργανο σε ουσιαστικό εργαλείο πολιτικής, το οποίο θα μας επιτρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα με τον συμπολίτη μας. Να ακούμε τη γνώμη του και την ιεράρχηση που αυτός κάνει στα προβλήματα της επικαιρότητας.

Όπως σας είπα και στην αρχή είναι βαθιά μου πεποίθηση πως ο πολίτης που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του και δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση των πολιτικών είναι εξ ορισμού συνυπεύθυνος για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει γύρω του».

[wpg_thumb]

Add Comment