Νέο ΔΣ και αρμοδιότητες μελών στο Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας

ΝΕΟ ΔΣ ΔΙΚΤΥΟ ΜΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014

Το Δίκτυο Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας εκπροσωπώντας ως δευτεροβάθμιο όργανο ικανό αριθμό (75) πρωτοβάθμιων οργανώσεων της περιφέρειας της Θεσσαλίας, σε συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος και ανανεωμένου Δ.Σ. την Πέμπτη 04/12/2014, συνεστήθη σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Kων. Σκριάπας (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Γεώργιος Ζώγας (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Βασ. Τσιάρας (Π.Ε. Λάρισας )
ΤΑΜΙΑΣ :Βάϊος Μαλέκας (Π.Ε. Τρικάλων )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ-ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Δημ. Ζούπης (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Γεώργιος Καραβίδας (Π.Ε. Καρδίτσας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ:Βαλάντω Καπλάνη (Π.Ε. Τρικάλων )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Κυριάκος Τσίπης (Π.Ε. Λάρισας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ:Κων. Ζούπης (Π.Ε. Μαγνησίας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Ιωάννης Τσακιστάρας (Π.Ε. Λάρισας )
ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Ηλίας Φιλοκώστας (Π.Ε. Τρικάλων )

Το σύνολο των μελών του Δ.Σ., πέραν των βασικών αρμοδιοτήτων, ανέλαβαν και επί κεφαλής θεματικών ενοτήτων του φάσματος των κοινωνικών ενδιαφερόντων του Δικτύου., τα οποία και αναφέρονται στο καταστατικό του.

Η λειτουργία του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας , αριθμεί τέσσερα (4) έτη, και η κοινωνική του προσφορά και δράση είναι ήδη σημαντική.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου, με δεκάδες παρεμβάσεις στην Ελληνική Κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κύρια προσοχή του είναι στραμμένη προς τα κοινωνικοοικονομικά τεκταινόμενα της Θεσσαλίας, όπου παρεμβαίνει προσπαθώντας να συμβάλει στην ευημερία και τον πολιτισμό.
Για τους ως άνω λόγους έχει προβεί στην αποστολή επιστολών προς τους αρμοδίους και τον τύπο, προς ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλίας, αλλά κυρίως έχει προβεί στη δημιουργία ημερίδων, σεμιναρίων, διαλέξεων, με ποικίλη θεματολογία.

ΣΤΟΧΟΙ:
Στους βασικούς στόχους του Δικτύου συγκαταλέγονται:
Ο συντονισμός των δράσεων των μελών του για την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, αποτελεσματικότητας, συμπαράστασης και βοήθειας προς αλλήλους και προ πάντως σωστή και έγκαιρη ενημέρωση σχετική με θέματα που τους αφορούν.
Η διαρκής προσπάθεια για επαφές και συνεργασίες των σωματίων μελών του, με σκοπό την αλληλογνωριμία και συνέργεια και τέλος,
Την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μελών του, και κατ’ επέκταση των πολιτών, για την από αυτούς πραγματική διαχείριση του θεσμοθετημένου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 5% των κονδυλίων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ. (Επικοινωνία : info@mkothessalias.gr) .

Add Comment