«Έφυγε» ο Ελασσονίτης γυμναστής Ανδρέας Μπόλλος

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 51 ΕΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΛΛΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑ

Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα, αφού χθες το μεσημέρι «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός Ελασσονίτης γυμναστής Ανδρέας Μπόλλος, σε ηλικία 51 ετών, μετά από μάχη λίγων μηνών με την επάρατο.
Ο άτυχος καθηγητής Σωματικής Αγωγής- προπονητής, ήταν εδώ και πολλά χρόνια ο ιδιοκτήτης του Γυμναστηρίου «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» της Ελασσόνας, με επιτυχίες και εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενους γύρω του.
Άτομο όλο ζωή, ανοιχτό, χαμογελαστός, ευγενικός, χιουμορίστας, πνευματώδης, καλόκαρδος, άτομο της προσφοράς και της αγάπης, με καθημερινές αγωνίες και συνεχή φροντίδα για την πρόοδο και εξέλιξη των αθλουμένων της περιοχής και των ομάδων της σε όλα τα αθλήματα, με ενδιαφέροντα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό του Νομού μας και όχι μόνο.
Πέρα από τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα, ο Ανδρέας ήταν θεοσεβής, με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για τα εκκλησιαστικά «δρώμενα» της Επαρχίας Ελασσόνας. Συχνά – πυκνά ανέβαινε και διακονούσε στη Μονή Σπαρμού Ολύμπου, προσφέροντας και εκεί τα μέγιστα. Συντετριμμένος όταν τον περασμένο Μάιο «εκοιμήθη» ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος, ιδιαίτερα χαρούμενος όταν μετά από λίγο καιρό ανέλαβε το «τιμόνι» της τοπικής Εκκλησίας ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Ο Ανδρέας «έφυγε» όρθιος, αφού έως και πριν λίγες μέρες εμφανιζόταν στην Ελασσόνα. Μάλιστα, ενδεικτική της συνεχούς διάθεσης του για προσφορά ήταν η προ ημερών συγκινητική «χειρονομία» του να δωρίσει αθόρυβα αθλητικό υλικό από το Γυμναστήριο του για τις ανάγκες αθλητών και συλλόγων της περιοχής, και βέβαια για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης(…που επισκέφθηκε ο ίδιος)!
Ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό – μαθηματικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Φακή και πατέρας ενός γιού, του Βαγγέλη, που στην κυριολεξία λάτρευε(σχέση – «παράδειγμα» στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο).
Η κηδεία του Ανδρέα Μπόλλου θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου.

Add Comment