«Όαση» προσφοράς και αγάπης το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης!

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΙΔΙΚΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Όαση» προσφοράς, αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης αποτελεί το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε για μια ακόμη χρονιά η εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης(ενταγμένη στο τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία…ή καλύτερα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Οι μικροί μαθητές, οι γονείς τους, οι «οικοδεσπότες» εκπαιδευτικοί τους, αυτοί οι «γνωστοί – άγνωστοι» πραγματικοί ήρωες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι αρχές της περιοχής και δεκάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες έγιναν «ένα» στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» και μοιράστηκαν εικόνες της καθημερινότητας και των δράσεων και πρωτοβουλιών των μαθητών, αλλά και …πολύ συγκίνηση. Ακόμη, οι προσκεκλημένοι θαύμασαν τις δημιουργίες και τα Χριστουγεννιάτικα έργα των μαθητών, που ήταν απλωμένα στο φουαγιέ του Θεάτρου, και διατέθηκαν σε συμβολική τιμή για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Ειδικού Σχολείου.
Ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Χορωδίας του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων(με την επιμέλεια και διεύθυνση του κ. Μπάμπη Αμανατίδη), του Νηπιαγωγείου Στεφανόβουνου και βέβαια η παρουσία των μαθητών του Ειδικού Σχολείου(σε θεατρικό επίκαιρο δρώμενο).
Στην αρχή της εκδήλωσης, η προϊστάμενος του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης κ. Εύα Κεφάλα τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Σύνθημα μας είναι το «όλοι ίσοι…όλοι διαφορετικοί!». Κάθε παιδί, κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες που καλούμαστε να καλύψουμε αλλά και να αναδείξουμε. Στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης πρωταρχικό ρόλο έχει η εκπαίδευση και η κατάρτιση των παιδιών με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές και η όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή τους στο κοινωνικό σύνολο. Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία συνθηκών όπου τα παιδιά μας δεν θα υστερούν σε ευκαιρίες στη ζωή και την εργασία».

[wpg_thumb]

Παίρνοντας το λόγο, η σχολική σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας κ. Κυράτσω Τσιόπα συγχάρηκε το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου και τις οικογένειες των μαθητών, που κάθε χρόνο αναδεικνύουν το υψηλό έργο και τις δράσεις των μαθητών.
Ανάμεσα στα άλλα, η κ. Τσιόπα επεσήμανε: «Σίγουρα έχουν γίνει πολλά βήματα τα τελευταία 14 χρόνια και έχουμε μακρύ δρόμο ακόμη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε: την λειτουργία πλαισίων που είναι σε αναστολή, την ίδρυση νέων που είναι απαραίτητα, την ποιότητα του παρεχομένου εκπαιδευτικού έργου όσων πλαισίων λειτουργούν. Η 3 Δεκέμβρη για το Άτομο με Αναπηρία είναι ημέρα Αγώνα. Η 3 Δεκέμβρη για τους επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής είναι ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και προβληματισμού και όχι ημέρα γιορτής, οίκτου και φιλοφρονήσεων». Και η κ. Τσιόπα ολοκλήρωσε: «Αν είναι σωστή η σκέψη ότι οι άνθρωποι φοβόμαστε αυτό που δεν γνωρίζουμε, ίσως μπορούμε εμείς οι δάσκαλοι να γνωρίσουμε την Αναπηρία στα παιδιά μας, να τους δείξουμε ότι δεν αποτελεί ελαττωματική εκδοχή της ανθρώπινης υπόστασης αλλά δικαίωμα».
Στην ιδιαίτερη βραδιά του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας έδωσαν το «παρών»: Ως εκπρόσωπος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Ιωάν. Σαπουνάς, Αστ. Στούπας, Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Χρυσ. Προβίδα, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Ι. Νάνος, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας κ. Δημήτριος Αρσένης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθέριος Μουλτσιάς, ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ. Γεώργ. Νάστος, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Δημ. Δραγανιδάκης, η σχολική σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας κ. Κυράτσω Τσιόπα, ο σχολικός σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αναστ. Δαραράς, η σχολική σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Μαρία Παπαδοπούλου – Φαρμάκη, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, τα στελέχη του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας – εκπαιδευτικοί κ.κ. Σπυρ. Αναγνωστάκης και Ανδρέας Γκανάτσιος, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας, παλαιότεροι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

Add Comment