Και επίσημα ο Αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΚΕΛΛΑΣ-ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ

«Και με τη βούλα» ο Αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο(21-22 Φεβρουαρίου 2015) τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, αποφασίστηκε η επιχορήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.
Την ενημέρωση πως η διοργάνωση του αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο, τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πως με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, αποφασίστηκε η επιχορήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, με το ποσό των 18.000 ευρώ έλαβε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος επισκέφθηκε για το λόγο αυτό χθες τα γραφεία του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, που συνδιοργανώνει την μεγάλη αθλητική εκδήλωση και συναντήθηκε με τα μέλη του συλλόγου.
Ο βουλευτής κ. Χρ. Κέλλας, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις επαφές στα αρμόδια Υπουργεία με στόχο την υιοθέτηση του αγώνα και την πραγματοποίηση του, αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Με την έγκριση της πολιτείας και πιο συγκεκριμένα με την απόφαση του κ. Ανδριανού να επιχορηγηθεί η διοργάνωση του Αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο πραγματοποιήθηκε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για το μεγάλο αυτό γεγονός. Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν οφείλουμε όλοι μας να καταλάβουμε πως τουρισμός δεν είναι μόνο οι διακοπές στα πανέμορφα Ελληνικά νησιά, αλλά είναι μια διαδικασία που μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα δώδεκα μήνες το χρόνο. Μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σαν αυτό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, αποτελούν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η προβολή του τουριστικού Ελληνικού προϊόντος, μα και να αποκομίσει ολόκληρη η περιοχή πολλά και σημαντικά οφέλη.
Η ευκαιρία δεν πρέπει και δεν θα πάει χαμένη και για το λόγο αυτό ευχαριστώ τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος με την απόφαση του βοηθάει τα μέγιστα. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης κ. Δημήτρη Γεωργούλη, τον πρόεδρο του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας κ. Γιώργο Τριανταφύλλου και τα μέλη του Ελασσονίτικου συλλόγου, που χωρίς τις δικές τους προσπάθειες δεν θα γινόταν πραγματικότητα το όλο δύσκολο εγχείρημα, και βέβαια το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γ.Ε.Σ. για τις διευκολύνσεις που παρέχουν στις εγκαταστάσεις του Στρατού(ΚΕΟΑΧ) στις Βρυσοπούλες Ολύμπου».
Μετά τη χθεσινή συνάντηση, φανερά ικανοποιημένος, ο πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας κ. Γιώργος Τριανταφύλλου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ελπίζω να έρθει εις πέρας αυτό το μεγάλο εγχείρημα για την Θεσσαλία αλλά και την χώρα μας. Είναι βαρετό να λέμε συνέχεια ευχαριστώ, αλλά αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, δεν θα ήταν εφικτό το εγχείρημα του Αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, τον βουλευτή κ. Κέλλα, ο οποίος έκανε μεγάλο αγώνα. Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου, και όλους όσους προσπάθησαν και βοήθησαν στην υλοποίηση του σημαντικού αγώνα στον Όλυμπο. Πρέπει σε τέτοια γεγονότα, οι Έλληνες να είναι ενωμένοι για τόσο σημαντικά και μεγάλα σε αξία πράγματα».
Στη χθεσινή συνάντηση της Ελασσόνας, παρόντες ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας – αναπληρών του δημάρχου κ. Νικ. Ευαγγέλου κ. Διονύσης Μπαλούκας, και τα μέλη της διοίκησης του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας κ. Νίκος Μεζίλης(γεν. αρχηγός) και Γρηγόρης Κόντος.

Add Comment