λαικη συσπειρωση ελασσονασ

Για άλλη μια φορά έπεσαν οι μάσκες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και επιβεβαιώνουν με τον τραγικότερο τρόπο για τους δημότες και το λαό της περιοχής μας, εκτιμήσεις και θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 28 Νοέμβρη, η Λαϊκή Συσπείρωση όπως είχε ανακοινώσει, κατέθεσε προ ημερησίας διάταξης αίτημα για τη μη είσπραξη του απαράδεκτου τέλους των 0,5 % επί των ακαθαρίστων εσόδων των ελευθέρων επαγγελματιών του Δήμου. Θυμίζουμε ότι το παραπάνω τέλος έχει επιβληθεί με νόμο, αρχικά ανέρχονταν στο 2% για να περιοριστεί στη συνέχεια στο 0,5 επί του τζίρου των καταστημάτων.
Η δημοτική αρχή Ευαγγέλου, σε μια περίοδο πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης των νοικοκυριών και οικονομικής καταστροφής για επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες, επιλέγει να ζητήσει την καταβολή τους τέλους, αναδρομικά μάλιστα από το 2009 (!), στέλνοντας ειδοποιητήρια στους καταστηματάρχες της Ελασσόνας και των χωριών.
Η σπουδή που επιδεικνύει, αποδεικνύει την φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, σε πλήρη συμπόρευση με τους αντιλαϊκούς νόμους και το χαράτσωμα του λαού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό εννοεί όταν μιλάει για «ανάπτυξη» ο κ. Ευαγγέλου, σπρώχνοντας στο γκρεμό εκατοντάδες καταστηματάρχες, επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες στο Δήμο Ελασσόνας. Την ίδια ώρα ξεκινά την παραχώρηση δομών του Δήμου, οι οποίες αντί να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού της περιοχής, παραδίδονται στα νύχια ιδιωτών, όπως συμβαίνει με την παραχώρηση μέσω ΣΔΙΤ, των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού. Οι κατασκηνώσεις στα χέρια ιδιωτών και μεγάλου κεφαλαίου, σημαίνει κερδοφορία για τον επίδοξο «επενδυτή» και πρόσθετα βάρη τόσο για τους δημότες όσο και για τους γονείς που για να στείλουν τα παιδιά τους θα πρέπει να πληρώσουν αδρά.
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την μη είσπραξη του τέλους που θα έδινε μια ανάσα σε δεκάδες επαγγελματίες της Ελασσόνας, απορρίφθηκε σιωπηρά, χωρίς να τεθεί καν σε ψηφοφορία.
Απροσχημάτιστα, στην γραμμή της δημοτικής αρχής οι παρατάξεις Πασχόπουλου και Βαρνά, με την επίκληση της νομιμότητας και της υπακοής στους νόμους. Ο λαός της περιοχής να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, βλέποντας τις κοκορομαχίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να δίνουν και να παίρνουν για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κοπεί ένα δέντρο στην πλατεία…, και σε ένα μεγάλο και ουσιαστικό ζήτημα για την τσέπη δεκάδων συμπολιτών μας να βάζουν όλοι πλάτη και να ζητούν συμμόρφωση, υπακοή στο νόμο και πληρωμή του τέλους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στο πλευρό των επαγγελματιών, οι οποίοι θα πρέπει να αντιδράσουν μαζικά και να οργανώσουν την πάλης τους, απαιτώντας την μη είσπραξη από το Δήμο και την κατάργηση του απαράδεκτου τέλους.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ελασσόνας

Θέματα #Δήμος Ελασσόνας #Ελασσόνα #επαγγελματίες #Λαϊκή συσπείρωση #χαράτσι