Συνάντηση Ηρώς Διώτη με το δήμαρχο Ελασσόνας

ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ “ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ”

synantisi Dioti-Evaggelou [3]

Συνάντηση εργασίας εφ’ όλης της ύλης είχε το πρωί της Παρασκευής με τον νέο δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νικόλαο Ευαγγέλου η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», μαζί με κλιμάκιο της παράταξης αποτελούμενο από τους κκ. Θανάση Βαθράκη, Σταύρο Γαλάτο και Δημήτρη Καρανίκα.
Δύο σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν, τα οποία βεβαίως δεν αφορούν μόνο στο δήμο Ελασσόνας αλλά στο σύνολο των ΟΤΑ της χώρας, ήταν αυτό των απαραίτητων προσλήψεων μονίμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργίας τους υπέρ της τοπικής κοινωνίας. Όπως σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου στο Δήμο Ελασσόνας υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις, με αποτέλεσμα ορισμένες Υπηρεσίες να μη δουλεύουν όσο αποδοτικά θα ήταν δυνατό, εάν είχε προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός υπαλλήλων.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας έθεσε υπόψη της Η. Διώτη μια σειρά θεμάτων που είτε έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος να προωθεί είτε σχεδιάζει να εντάξει στο προγραμματισμό του, όπως είναι η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Τσαριτσάνης –μέσω ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ-, η καταγραφή και αρδευτική εκμετάλλευση χειμάρρων και ρεμάτων, καθώς και η αξιοποίηση του παλιού Καπνεργοστασίου για να εξυπηρετηθούν ανάγκες των παραγωγών της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν επίσης το σχέδιο που επεξεργάζεται ο Δήμος για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ολύμπου, αλλά και δράσεις κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των Ελασσονιτών σε μια κρίσιμη περίοδο.
«Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση η σημερινή» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα και επικεφαλής της παράταξης, συμπληρώνοντας πως «από τη στιγμή που ο Δήμος έχει ήδη καταγράψει και ιεραρχήσει κάποιες πρώτες και άμεσες ανάγκες του, κι εμείς από την πλευρά μας θα σταθούμε αρωγοί σε αυτές του τις διεκδικήσεις, τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Είναι πολύ σημαντικό βεβαίως σε όλες τις δράσεις του να έχει στο πλευρό του τους δημότες. Η Ελασσόνα εκτείνεται γεωγραφικά –και κατ’ επέκταση διοικητικά- σε ένα πολύ μεγάλο εύρος, με τις ανάγκες της κάθε κωμόπολης και χωριού να είναι διαφορετικές. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει πάντα διαβούλευση και να μην αγνοείται σε καμία περίπτωση η άποψη των τοπικών κοινωνιών».
Στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Οργάνωσης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας και Πολιτικής Προστασίας κ. Διονύσιος Μπαλούκας.

Add Comment