Στάση εργασίας στους Δήμους την Τετάρτη

Δημαρχείο Ελασσόνας

Συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί για σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 από τις 11.30 πμ έως και τις 15.00 μμ αναμένεται να έχουν οι υπάλληλοι του Δήμου Ελασσόνας. Αντιδρούν στις απολύσεις, τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων αορίστου χρόνου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λάρισας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η κυβέρνηση εδώ και καιρό επιχειρεί προσχηματικό «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με διαφορετικά νέα κριτήρια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτός ο όψιμος επανέλεγχος με νέα κριτήρια επιχειρείται, γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσει στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών Υπηρεσιών, προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση, για να καταφέρει τον σκοπό της, συστηματικά προπαγανδίζει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον επανέλεγχο. Υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και τους αγώνες μας απαντάμε ότι από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων.
Ενάντια στον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις. Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας συμμετέχουμε στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 από τις 11:30 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

Add Comment