Πεζοπορία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑ- ΣΩΤΗΡΑΣ

Στις 6 Αυγούστου πανηγυρίζει στην Τσαριτσάνη το εξωκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, χτισμένο πάνω σε ένα βράχο, όμοιο μ’ αυτούς των Μετεώρων, ο οποίος βρίσκεται βόρεια της κωμόπολης της Τσαριτσάνης προς τα χωριά του Ολύμπου.
Φέτος, ανήμερα του πανηγυριού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης διοργάνωσε πεζοπορία με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία της Τσαριτσάνης και με προορισμό την «Αγια- Σωτήρα», όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι.
Η πρωτοβουλία είχε ενθουσιώδη ανταπόκριση στους κατοίκους της Τσαριτσάνης, ιδίως στους νέους και σε αρκετούς απόδημους, που τους δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούν με τον τρόπο αυτό τις πορείες που οργανώνονταν κάθε χρόνο αυτή τη μέρα.
Στο κάλεσμα του Μορφωτικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν 60 περίπου Τσαριτσανιώτες που περπάτησαν έως το βράχο της «Αγιας- Σωτήρας», μέσα από μια υπέροχη καταπράσινη διαδρομή, από ένα μονοπάτι παράλληλο με τον «Ξεριά», το ποτάμι που διασχίζει την Τσαριτσάνη.
Μετά από διαδρομή μιάμισης ώρας, οι συμμετέχοντες ανέβηκαν στο βράχο της Αγια- Σωτήρας, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου τελούνταν Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του ιερέα π. Γεωργίου Κοντοτάσιου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επιστροφή στο χωριό, μετά από μια στάση στην πηγή στη θέση «Κρυονέρι». Κατόπιν την ανταπόκρισης που συνάντησε η πρωτοβουλία του Συλλόγου, δόθηκε η υπόσχεση ότι αυτή θα καθιερωθεί κάθε χρόνο την ίδια μέρα.
Σημειώνεται πως βιντεοσκοπημένο υλικό από την εξόρμηση του Συλλόγου, το οποίο επεξεργάστηκε το κινηματογραφικό του τμήμα, είναι δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση mstsaritsanis.blogspot.com.

Add Comment