Πολύς κόσμος στο Μεταξά Κοζάνης

ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

του Γιάννη Μουκίδη

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος, το περασμένο Σάββατο 23 Ιουλίου, στο Μεταξά Κοζάνης, το καθιερωμένο ετήσιο Αντάμωμα. Το «Μεταξιώτικο Αντάμωμα» που γίνεται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Μεταξά, με την συνεργασία του Εκπολιτιστικού – Μορφωτικού – Αθλητικού Συλλόγου Μεταξά.
Στην αρχή, τον κόσμο καλωσόρισαν ο κ. Ιωάν. Μπλαχάβας(εκπρόσωπος του συλλόγου Μεταξιωτών Κοζάνης) και ο κ. Μενέλαος Παπαϊωάννου(πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεταξά)
Με την σειρά τους, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Ιωάν. Σόκουτης χαιρέτησαν την καθιερωμένη παραδοσιακή εκδήλωση.


Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα  του συλλόγου Μεταξιωτών Κοζάνης, που καταχειροκροτήθηκε.
Η ξεχωριστή βραδιά κύλησε με πολύ χορό και γλέντι από τον κόσμο, που – θα πρέπει να σημειωθεί – κατέκλυσε την κεντρική πλατεία του χωριού και τον χώρο των εκδηλώσεων.
Στο Αντάμωμα παραβρέθηκαν εκατοντάδες Μεταξιώτες από το εξωτερικό, και από διάφορες περιοχές της χώρας και βέβαια από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας και της Ελασσόνας και από άλλους γειτονικούς νομούς.

Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερομένων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτ. Μακεδονίας κ.κ. Γ. Κουτσάνος και Γ. Αδαμίδης, οι αντιδήμαρχοι δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ.κ. Γ. Μπάκανος, Ι. Τσιτσοπουλος, Ν. Λαζαριώτης, Γ. Παναγιωτούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Α. Αλεξόπουλος, Ε. Δησέρης, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Add Comment