Επιτυχημένη η αποστολή της ΑΕΝΟΛ στη Γαλλία

ΑΕΝΟΛ ΓΑΛΛΙΑ 1

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της αποστολής της “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΒΑΝΤΟΥ στη Γαλλία, στα πλαίσια υλοποίησης του μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία» του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» της διακρατικής συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις της φύσης – Γεύσεις του πολιτισμού».
Η αποστολή της “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” και το περίπτερό της έτυχε ευρείας κάλυψης και επισκεψιμότητας και απέσπασε ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια από τα γαλλικά ΜΜΕ.
Σκοπός της συμμετοχής ήταν η παρουσίαση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας καθώς επίσης και η δυνατότητα γευσιγνωσίας αυτών.
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε στο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΝΤΟΥ» στην πόλη Carpentras και στην πόλη Villesurauzon σε χώρους όπου προωθούνται τα προϊόντα της περιοχής, και με την παρουσία του σεφ κ. Ελευθερίου Κουτσιμανή, δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν φαγητά της περιοχής μας χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά προϊόντα (τυροκομικά, όσπρια, ελιές, αρωματικά φυτά, τραχανάς, χυλοπίτες, τσίπουρο, κρασί, γλυκά του κουταλιού κ.α.).
Η “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει όλες τις επιχειρήσεις για την πρόθυμη συνεισφορά τους με τοπικά προϊόντα τα οποία δοκιμάστηκαν από τους επισκέπτες και απέσπασαν κολακευτικά σχόλια.
Παράλληλα με το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και εργαστήριο με τίτλο: Η κινητοποίηση του πληθυσμού μέσα στις διαδικασίες προώθησης της περιοχής : κινητοποίηση των νέων, ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού, οργάνωση πολιτιστικών γεγονότων , επικοινωνία.
Στα πλαίσια του εργαστηρίου δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εταίρων ( ελλήνων γάλλων και ιταλών ).

[wpg_thumb]

Add Comment