Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης συμμετείχε η Ελασσόνα

2 [2]

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης «NowWeMove» συμμετείχε το περασμένο τριήμερο 3-5 Οκτώβρη η πόλη της Ελασσόνας, με σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα εντός και εκτός πόλης.

Παρά τον βροχερό καιρό, δεκάδες πολίτες της Ελασσόνας όλων των ηλικιών συμμετείχαν ελεύθερα στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, απολαμβάνοντας τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας ταυτόχρονα με άλλους 30 Δήμους της χώρας. Το τριήμερο περιελάμβανε δράσεις όπως ιππασία, yoga, σχοινοβασία, μονόροδο ποδήλατο, ελληνορωμαϊκή πάλη, μπάσκετ αλλά και εξορμήσεις στην ύπαιθρο για παρατήρηση και συλλογή βοτάνων και μανιταριών. Σημείο συνάντησης δράσεων και εξορμήσεων ήταν η πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Το τριήμερο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και την υποστήριξη των ΧΟΣ Ελασσόνας, Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας και Α.Σ. “Παλαίστρα” Ελασσόνας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή δράση για την σωματική άσκηση και την υγεία και αναπόσπαστο μέρος της εκστρατείας «NowWeMove» που φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου μαζί με άλλες 3000 δράσεις σε 35 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές. Στόχος της εβδομάδας είναι η προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. Η εν λόγω εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

[wpg_thumb]

Add Comment