Φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

DSCN0286 - Αντίγραφο [6]

Νίκος Γεωργιάδης (Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας)
Διοργανώνουμε το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε μια συγκυρία όπου:
-Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες της νεολαίας παραβιάζονται από την καταστολή και τον κρατικό αυταρχισμό.
-Η ανεργία, οι ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας συνθλίβουν το όραμα των νέων για ένα καλύτερο αύριο, και τους οδηγούν στη μετανάστευση, στο περιθώριο.
-Το σχολείο, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η Δημόσια Παιδεία στο σύνολο της, υφίστανται μια νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη στα μέτρα των αγορών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των κοινωνικών αποκλεισμών από δημόσια αγαθά όπως η Παιδεία.
-Η απουσία ενός συνεκτικού προγράμματος για τον πολιτισμό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό καθώς και η έλλειψη δημόσιων και κοινωνικών χώρων ή κτιρίων, συρρικνώνουν το ζωτικό χώρο που δικαιούται να έχει η νεολαία στην κοινωνία και ταυτόχρονα την καταδικάζει σε παρακμή.
Ο ρόλος του Φεστιβάλ επιθυμούμε να είναι ανατρεπτικός και δημιουργικός ταυτόχρονα. Θεωρούμε ότι μια διαδικασία Ανατροπής είναι διαδικασία Δημιουργίας. Καταλαμβάνοντας η νεολαία το ζωτικό χώρο που της ανήκει, μπορεί να κάνει εφικτό –μέσα από την αμεσοδημοκρατία- ένα μέλλον που θα περιέχει διαφορετικές νοοτροπίες για την παραγωγή και την εργασία, για την τέχνη και τον πολιτισμό που θα εναντιώνονται στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση προς όφελος των αγορών.
Μέσα από το Φεστιβάλ δείχνουμε ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος να σκεφτόμαστε, να συζητάμε, να ψυχαγωγούμαστε από αυτόν που μας πλασάρουν. Κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση που Κυβέρνηση-Τρόικα μας επιβάλλουν. Πέρα από τα μνημόνια που γεννούν τον φασισμό. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς. Μπορούμε στους δρόμους της ανατροπής να σμιλέψουμε το μέλλον.
Μπλιαχούτας Γιώργος (Μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ)
Με την διεξαγωγή ενός ακόμα Φεστιβάλ, του 3ου κατά σειρά, θέλουμε να δείξουμε και να τονίσουμε τη σημαντική δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα, έχει διάρκεια και είναι πολύ σημαντική.
Το 3ο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή οπού οι κυρίαρχοι βρίσκονται σε πανικό. Η συνταγή που έχουν ετοιμάσει για το λαό δεν τους βγαίνει. Χωρίς κανένα ενδοιασμό συνεχίζουν να ξηλώνουν το πουλόβερ όχι μόνο της ελληνική οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνία σε επίπεδο δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών όπως είναι και το φεστιβάλ, θέλουμε να δείξουμε ότι εμείς είμαστε εδώ. Ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας, όλοι αυτοί που βιώνουμε καθημερινά αυτή τη λαίλαπα, απαντάμε δυναμικά και βγαίνουμε μπροστά.
Οι μέρες του Φεστιβάλ είναι μέρες αντίστασης και δημιουργίας. Καλούμε τον κόσμο και ειδικά τους νέους και τις νέες της πόλης, όχι απλά να έρθουν και να στηρίξουν το Φεστιβάλ, αλλά να έρθουν και να βάλουν κ αυτοί ένα λιθαράκι σε τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης δημιουργίας και δράσης. Με ένα άλλο διαφορετικό αξιακό, πολιτικό και πολιτιστικό πρότυπο. Ενάντια στην απάθεια κα την ανοχή, ενάντια στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, ενάντια σ αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Οκτώβρη 

7:00 Συζήτηση

Αθλητισμός: Εμπόρευμα ή κοινωνικό αγαθό;

Παρεμβαίνουν:

Γιώργος Χελάκης-Ραδιοφωνικός παραγωγός, Αθλητικογράφος

Γιώργος Κωσταρόπουλος- Υπεύθυνος Τμήματος Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Εκλεγμένος Δημ. Σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Λαρισαίων

Δημήτρης Γελαλής – Βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

9:00 θεατρική παράσταση

“Ο Μαρξ στο Σόχο” από τους “Φάντης Μπαστούνι”
_____________

10:00 Συναυλία με τους:

Νόστος (ρεμπέτικο)

Folk n’ Roll

– – – – – – – – – – – – – – 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Οκτώβρη

7:00 Εκδήλωση-Συζήτηση:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
-μέτωπα, 
-κοινωνικές συμμαχίες
-κοινωνικές προτεραιότητες 
-φασιστική απειλή 
Ο ρόλος της νεολαίας και των κινημάτων. 

Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα) 
Τασία Χριστοδουλοπούλου (Δικηγόρος , Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) 
Ηρώ Διώτη (Βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) 
Κωνσταντίνος Τσούτσης (μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ)
_____________

9:00 Συναυλία με:

στηΜπαντα 

State of mind

Screaming DEAD Balloons

Baildsa

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν: θεματικές ενότητες, εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, θεματικά περίπτερα, μπαρ, ταβέρνα

Add Comment