Νέες πιστώσεις στο Leader του Νομού Λάρισας

leader-logo

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας «Α.Ε.ΝΟ.Λ.» Α.Ε. ενημερώνει ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με την Υπουργική Απόφαση 19140/26.09.2014, πραγματοποίησε κατανομή επιπλέον πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης σε 7 Τοπικά Προγράμματα «Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER», συνολικού ύψους 7.685.000€, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.
Στο Τοπικό Πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας «Α.Ε.ΝΟ.Λ.» Α.Ε. κατανεμήθηκε το 2ο υψηλότερο ποσό σε εθνικό επίπεδο, ύψους 1.500.000,00€. Κατόπιν αυτού η Δημόσια Δαπάνη του τοπικού προγράμματος ανέρχεται σε 8.920.000€.
Τα κριτήρια κατανομής έχουν να κάνουν αφ’ ενός μεν με το μέγεθος της περιοχής παρέμβασης αλλά κυρίως με την πορεία υλοποίησης του κάθε τοπικού προγράμματος μέχρι σήμερα.
Μέσω της συγκεκριμένης κατανομής επιπλέον πόρων, της τάξης του 20% της αρχικής μας έγκρισης, αναγνωρίζεται η πορεία υλοποίησης του τοπικού μας προγράμματος και επιβραβεύεται η περιοχή, οι επενδυτές και η εταιρεία. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά την τελευταία προκήρυξη η ζήτηση (συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη των προτάσεων που κατατέθηκαν) ήταν υπερτριπλάσια της προσφοράς (προκηρυχθείσα δημόσια δαπάνη).
Άμεση συνέπεια της πρόσθετης χρηματοδότησης είναι η σχεδόν πλήρης κάλυψη του εκδηλωθέντος ιδιωτικού επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και συμπληρωματική κάλυψη επενδυτικού ενδιαφέροντος των Ο.Τ.Α. , Συλλόγων κ.λ.π. , με ότι θετικό συνεπάγεται από αυτό για την τοπική οικονομία ,την αγορά και ,κατ’ επέκταση , την τοπική ανάπτυξη.

Add Comment