Πανηγυρική η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής

Νικ. Ευαγγέλου: «Εργασία, συνεργασία, διαφάνεια, σύνεση και συνεννόηση…»!
«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, σύμφωνα με την εντολή που τους έδωσε ο λαός στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι ο νέος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Ευαγγέλου, τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ελασσόνας.
Στην κατάμεστη αίθουσα «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», αρχικά τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός πριν την ορκωμοσία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μονής Σπαρμού π. Χριστόφορος, ο στρατιωτικός ιερέας της Αεροπορίας π. Αθανάσιος και οι π. Αλέξανδρος, π. Ευάγγελος, π. Αλέξανδρος, π. Χρήστος.
Ακολούθησε η ορκωμοσία και οι σχετικές υπογραφές, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Μιλώντας ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων ευχήθηκε ολόψυχα καρποφόρα θητεία στη νέα δημοτική αρχή και στάθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας και ενότητας για το καλό του τόπου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΝΙΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Δίνοντας το «στίγμα» των προθέσεων της νέας Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου τόνισε, ανάμεσα στα άλλα:
«Μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, μας δώσατε το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας και έτσι θα πορευτούμε. Τιμώντας τη λαϊκή βούληση, δεσμευόμαστε, ότι όχι μόνο θα εργαστούμε για την ορθή διοίκηση, αλλά θα συνεργαστούμε για την αποτελεσματικότητα κάθε ενέργειάς μας. Και αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω. Τη σημασία της εργασίας αλλά και της συνεργασίας. Αυτές οι δύο αρετές πρέπει να συντρέχουν γιατί διαφορετικά η έλλειψη της μίας, αναιρεί την άλλη. Εξάλλου, η ισχύς είναι πάντα εν τη ενώσει, και εμείς έτσι επιθυμούμε και οφείλουμε να πορευτούμε. Επιδιώκουμε την ενότητα και τη συνεργασία, τόσο μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, όσο και όλων εμάς με τους συμπολίτες μας. Έχουμε ανάγκη από τη δική σας πρωτοβουλία και τις δικές σας ιδέες.
Η αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων απαιτεί εργασία αλλά και συνεργασία, σύνεση αλλά και συνεννόηση, θεσμική πρωτοβουλία αλλά και εθελοντισμό, ατομική προσπάθεια αλλά και αλληλεγγύη. Θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών μας μόνο αν εργαστούμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, με θέληση που πηγάζει από την επιθυμία για κοινή προκοπή. Δεσμευόμαστε ότι θα επιδιώξουμε συνεργασία με όλους τους φορείς, τους φορείς του Δήμου μας, τους άλλους Δήμους, με τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφέρεια που αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης. Έτσι, θα προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας, θα δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, και θα δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας».
Και ο κ. Ευαγγέλου, με ενωτικό λόγο, ολοκλήρωσε:
«Ανοίγουμε τις πόρτες και καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, ανεξαρτήτως του πως τοποθετήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών αρχόντων, να συμβάλλουν, ο καθένας με όσες δυνάμεις και δυνατότητες διαθέτει, στον αγώνα που είμαι έτοιμος να δώσω με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.
Στις δύσκολες εποχές που περνάει ο κόσμος, ο ρόλος που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κομβικός, συνάμα όμως και δύσκολος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να σταθεί, με τους θεσμούς της, αλληλέγγυα στον πολίτη που αδυνατεί, στον πολίτη που δυσκολεύεται, στον πολίτη που θέλει να προγραμματίσει τη δουλειά και το μέλλον του.
Οι καλύτερες ημέρες δεν ήρθαν ποτέ μόνες τους, αλλά τις έφερε ο αγώνας και το πείσμα των ανθρώπων με όραμα και προοπτική ενάντια στο πείσμα των κρίσιμων καιρών. Μαζί, λοιπόν, ενωμένοι, χωρίς παραταξιακούς ανταγωνισμούς και διαμαρτυρίες, θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο με καλύτερες προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας. Με αυτές τις σκέψεις και με ειλικρινή αισθήματα ζητώ τη συμπαράστασή σας, δεσμευόμενος συγχρόνως πως τόσο το γραφείο το δικό μου, όσο και των συνεργατών μου θα είναι πάντοτε ανοιχτό και προσβάσιμο για άμεση και ουσιαστική επικοινωνία. Δεσμεύομαι, ότι θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα διαφθοράς και σπατάλης, ότι θα λειτουργήσουμε με πνεύμα σύνεσης, εντιμότητας, αξιοκρατίας, εργατικότητας, συνεργασίας και πάνω απ’ όλα διαφάνειας. Σκοπός μας η βελτίωση των συνθηκών, στόχος μας η συμπαράσταση κάθε πολίτη, μαθητή, γονιού, επαγγελματία, επιχειρηματία, αγρότη, κτηνοτρόφου, μέσο μας η συνεργασία και η αλληλεγγύη. Δεν είναι όμως η ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις. Δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα σας και δίπλα στον τόπο αυτόν. Ελάτε, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

[wpg_thumb]

Ο κ. Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
Με τη σειρά του, ο απερχόμενος δήμαρχος Ελασσόνας και σημερινός δημοτ. σύμβουλος κ. Γεώργ. Πασχόπουλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου Ελασσόνας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Εμείς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης πλέον, θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας για εκσυγχρονισμό του Δήμου. Με τον ίδιο ζήλο, με γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, θα αναδεικνύουμε, σε κάθε περίπτωση τις θέσεις μας. Κύριε δήμαρχε Ελασσόνας, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο έργο σας. Εύχομαι σε όλους υγεία!».

Το «παρών» στο ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας έδωσαν:

Οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Χρ. Κέλλας, Δημ. Γελαλής, ο βουλευτής – πρ. υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας κ.κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, Μαρία Μαμάρα, Αθαν. Παιδής, Γεώργ. Σάκκας, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Νικ. Κατσαρός, Ι. Παπαδημόπουλος, Ελευθ. Κυριακου, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Λάρισας – πρ. αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο επιτελάρχης του Α.Τ.Α. ταξίαρχος κ. Γ. Μπλιούμης, υψηλόβαθμος αξιωματικός εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς, διοικητές στρατιωτικών μονάδων, ο αντιπύραρχος – πρ. διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Ζήσης Μπρούζας, οι διοικητές του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, της Πυροσβεστικής κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης κ. Δημ. Αρσένης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, ο πρόεδρος Τ.Ε.Ε. τμήματος Κ.Δ. Θεσσαλίας κ. Ι. Βαρνάς, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχ. Μούσιος, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία» κ. Κώστας Σκριάπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, εκπρόσωποι φορέων από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο, κ.ά.

ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του εκλεγέντος δημοτ. συμβούλου – επικεφαλή του συνδυασμού «Δύναμη Ανατροπής & Ευθύνης» κ. Ηρακλή Λιόλιου, που δεν ορκίστηκε και δεν υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο.
Λίγες ώρες, πριν την τελετή της ορκωμοσίας, ο κ. Λιόλιος είχε δηλώσει πως δεν θα ορκιστεί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα χθες.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΑΒΡΑΝΑ
Οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ορκίστηκαν ότι θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού.
Μετά την ορκωμοσία, ο επικεφαλής του συνδυασμού δημοτ. σύμβουλος κ. Δημ. Αβρανάς δήλωσε:
«Από τη θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα του λαού της περιοχής μας για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία. Θα διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης στα χειρότερα που έρχονται, μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών μας, αιτήματα και στόχους που να ικανοποιούν τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες τους. Ταυτόχρονα θα προβάλλουμε τη μοναδική διέξοδο υπέρ του λαού μας με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ευρωπ. Ένωση. Τότε ο λαός θα γίνει πραγματικός αφέντης του πλούτου που παράγει».

Add Comment