Εξοντώνουν τετράποδα με φόλες στην Ελασσόνα!

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΣΚΥΛΟΥΣ – ΓΑΤΕΣ
«ΦΩΝΕΣ» ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΓΑΤΑ ΦΟΛΑ [2]

Δεκάδες τετράποδα, σκυλιά και γάτες βρήκαν τις τελευταίες ημέρες φρικτό θάνατο στην πόλη της Ελασσόνας …από φόλες που έριξαν ασυνείδητοι σε διάφορες γωνιές της πόλης! Και όλα αυτά τα τελευταία δύο Σαββατοκύριακα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο, οι «γνωστοί – άγνωστοι» δράστες…όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται, εξόντωσαν αρκετά σκυλιά(ξεπερνούν τα 15), στην περιοχή της συνοικίας των Αμπελοκήπων(Βαρόσι) και συνέχισαν και σε άλλες γειτονιές της πόλης, αλλά και στον κεντρικό τομέα της πόλης. Φαίνεται πως …το «πείραμα» πήγε καλά και οι δράστες συνέχισαν το έργο τους το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο εξοντώνοντας γάτες.
Το ανησυχητικό είναι πως μεταξύ των τετράποδων ζώων που εξοντώθηκαν δεν είναι μόνο αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα! Τα ανυπεράσπιστα τετράποδα οδηγήθηκαν σε βάναυσο και βασανιστικό θάνατο.
Μάλλον η είδηση δεν περιποιεί τιμή για την περιοχή της Ελασσόνας, που με τις απαράδεκτες συμπεριφορές κάποιων «ανεγκέφαλων» κοντεύει να χαρακτηριστεί «γραφική», όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.
Η «Ε» δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από Ελασσονίτες, που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα ενοχλημένοι για ό,τι απαράδεκτο συμβαίνει στην Ελασσόνα με τις φόλες. Χαρακτηριστική η αναφορά και η «κραυγή» «απόδημων» Ελασσονιτών: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελασσόνα τα τελευταία χρόνια με τις φόλες, μας εκθέτει όλους! Κάποιοι το έχουν παρακάνει και το βλέπουν σαν παιχνίδι. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και πρέπει να παρθούν μέτρα».
Πάντως, η σχετική δήλωση – ανακοίνωση μελών του πυρήνα Αδέσποτων των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών(Αντώνης Λιάνος, Ρούλα Γιαβούρογλου, Στέφανος Γκατζιούρας, Κώστας Μπατσίλας) δίνει και το «στίγμα» της υπάρχουσας κατάστασης:
«Νέα κρούσματα από φόλες στην Ελασσόνα. 15 σκυλιά(10 αδέσποτα, 5 δεσποζόμενα) και πολλές γάτες βρήκαν φρικτό θάνατο.
Για ακόμη μια φορά είδαμε την απάνθρωπη στάση ανθρώπων, αν μπορεί κανείς να τους πει έτσι, με έλλειψη πλήρως συναισθημάτων και αγάπης για τη ζωή και τα τετράποδα. Δεν την πλήρωσαν μόνο αδέσποτα
αλλά και δεσποζόμενα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για διαχωρισμό στη ζωή ενός σκυλιού και μιας γάτας. Απλά για ακόμη μια φορά φάνηκε πόσο
απάνθρωποι γινόμαστε και βρίσκουμε πάντα αφορμή λόγω της σημερινής οικονομικής κρίσης να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στο έγκλημα. Ευχόμαστε να συλληφθεί ο δράστης η οι δράστες που σκορπίζουν το θάνατο χωρίς λόγο και αιτία σε μια πόλη, που δεν έχει πια αδέσποτα, αφού η Ελασσόνα είναι πρώτη σε υιοθεσίες στην Ελλάδα, βάσει της αναλογίας
του πληθυσμού που έχει. Αλλά, δυστυχώς και η πρώτη σε φόλες. 250 φόλες σε τέσσερα χρόνια! Απαντάμε με 145 υιοθεσίες στην ίδια περίοδο. Και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πόλη μας».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την καταδικαστέα πράξη ο νόμος προβλέπει μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση και έως 30 χιλ. ευρώ πρόστιμο!
Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην περιοχή της Ελασσόνας έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα άτομα, που …ασχολούνται συστηματικά με το απαράδεκτα τραγικό «σπορ» της φόλας στα τετράποδα, και ήδη παρακολουθούνται.

[wpg_thumb]

Add Comment