ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

File15

Σοκ, θλίψη και συγκίνηση προκαλεί στην περιοχή της Ελασσόνας, ο αιφνίδιος θάνατος 39χρονου απόδημου Ελασσονίτη με αναπάντεχο τρόπο(την ώρα που ολοκλήρωνε την βόλτα του με το ποδήλατο!), που ζούσε με την οικογένεια του στην Αθήνα, και είχε έρθει στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας για ολιγοήμερες διακοπές.
Πρόκειται για τον Αναστάσιο Ιωάν. Ασλανίδη, 39 ετών, παντρεμένο και πατέρα δίδυμων αγοριών 7 χρονών.
Η «ποδηλατάδα» που δυστυχώς …μετατράπηκε σε απρόσμενη τραγωδία έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Στις 5 το απόγευμα, οι τρεις φανατικοί φίλοι της ποδηλασίας, ο Άγγελος Ιωαννίδης(εξάδελφος του Τάσου), ο Άγγελος Κουσμπουνάρης και ο άτυχος Τάσος Ασλανίδης ξεκίνησαν την προγραμματισμένη τους βόλτα με τα ποδήλατα σε προκαθορισμένη διαδρομή στην άσφαλτο, γύρω από την Ελασσόνα. Η συγκεκριμένη πορεία είναι Ελασσόνα – Αγιονέρι – πέρασμα έξω από τον Ευαγγελισμό – μετά για Μαγούλα – Δομένικο – Στεφανόβουνο – επιστροφή στην Ελασσόνα.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα 3 ποδήλατα προχωρούσαν πολύ χαλαρά, οι ποδηλάτες κουβέντιαζαν και αστειεύονταν μεταξύ τους. Γύρω στις 6 το απόγευμα και ενώ είχαν διανύσει 20 χιλιόμετρα, ο άτυχος Τάσος Ασλανίδης παραπονέθηκε στους συναδέλφους – ποδηλάτες πως αισθάνεται κάποιο μούδιασμα στα δάκτυλα και γενικότερα στα χέρια και σε λίγο πόνο και σφίξιμο στην πλάτη και στο στήθος.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που έφθασε με κινητή μονάδα, προκειμένου να παράσχει βοήθεια. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Ελασσόνας και στη συνέχεια στη Λάρισα, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των διασωστών, ο άτυχος οικογενειάρχης είχε καταλήξει!
Πάντως, η νεκροψία – νεκροτομή που ακολούθησε έδειξε πως υπήρχαν παθολογικά ευρήματα, που προφανώς ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί.
Χαρακτηριστικά τα λίγα λόγια που «κατέθεσε» στην «Ε» ο φίλος του ποδηλάτου – πρ. υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας Άγγελος Κουσμπουνάρης: «Είμαστε σοκαρισμένοι για ό,τι συνέβη στο φίλο μας τον Τάσο. Με τον Τάσο είχαμε ξαναπερπατήσει μαζί με το ποδήλατο σε διαδρομές γύρω από την Ελασσόνα. Ήταν ένα παιδί – διαμάντι. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις αυτό που έγινε».
Ο Τάσος Ασλανίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητό άτομο τόσο στην περιοχή της Ελασσόνας, όσο και στην περιοχή στην Αθήνα, όπου διέμενε με την σύζυγο του Δήμητρα και τα δύο τους αγοράκια. Έμενε αρκετά χρόνια στην Αθήνα, και εργαζόταν ως υδραυλικός. Υπεραγαπούσε την γενέτειρα του, το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, και όταν έβρισκε ευκαιρία επισκέπτονταν την περιοχή για να δει τους γονείς του Γιάννη και Βασιλική και τους συγγενείς και φίλους.
Άτομο με πολύ χιούμορ, αγαπούσε την ζωή, την καλή παρέα, σωστός οικογενειάρχης, παιδί με ευαισθησίες, φίλος του αθλητισμού και των σπορ, γυμνασμένος, φυσιολάτρης. Αγαπούσε την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, ζωόφιλος, φίλος της ποδηλασίας.
Το τελευταίο διάστημα χαιρόταν με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες του φίλου Ελασσονιτη ποδηλάτη Γιάννη Αμαραντίδη, που αυτό τον καιρό κάνει τον γύρο των Βαλκανίων με το ποδήλατο του.
Το τελευταίο «αντίο» στον Ελασσονίτη Τάσο Ασλανίδη, που «έφυγε» από τη ζωή τόσο απρόσμενα, είπαν, μέσα σε κλίμα οδύνης και πένθους, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, εκατοντάδες άτομα στο Κοιμητήριο της Νίκαιας στην Αθήνα και πολλοί συγχωριανοί του. Τραγικές «φιγούρες» η σύζυγος του, οι γονείς του, οι αδελφές του.
«Θα τον θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο Τάσος, ο Τασούλης μας, μόνο γέλιο ήξερε να μεταδίδει! Φεύγουν τα καλά παιδιά. Είναι άδικο. Συγκλονίστηκα! Ακόμη νομίζω πως μου κάνουν πλάκα. Δεν το πιστεύω, αυτό που έγινε με τον Τάσο…». Τα λίγα λόγια φίλου του…τα λένε όλα.