Εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στα Γιαννωτά Ελασσόνας

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

File16

Άρχισαν χθες, Δευτέρα, και κορυφώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 15 Αυγούστου(…της Παναγίας) στα Γιαννωτα Ελασσόνας καθημερινές εκδηλώσεις από τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή των ντόπιων κατοίκων και πολλών «απόδημων» και επισκεπτών του Αυγούστου.
Χθες το βράδυ, δεκάδες φίλοι του σινεμά …και όχι μόνο παρακολούθησαν στην πλατεία του χωριού θερινό σινεμά και «δροσίστηκαν», ενώ και το σημερινό πρόγραμμα(της Τρίτης) περιλαμβάνει οδοιπορικό και θερινό σινεμά για όλους.
Αύριο Τετάρτη 13 Αυγούστου, ο τοπικός σύλλογος καλεί ντόπιους και επισκέπτες να πάρουν μέρος σε πικ-νικ μικρών και μεγάλων στον Άι Δημήτρη, με αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και πάρτι νεολαίας στο Σταυρό.
Η Πέμπτη 14 Αυγούστου είναι αφιερωμένη σε μοντέρνους χορούς και στο δημοφιλή χορό «Ζούμπα» από τα παιδιά, καθώς και σε έντεχνα τραγούδια στην πλατεία του χωριού.
Ανήμερα της Παναγίας, την Παρασκευή, οι Γιαννωτιώτες και οι φίλοι τους θα παρακολουθήσουν στην πλατεία παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά, θα γευθούν παραδοσιακές πίτες και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία έντεχνου τραγουδιού.
Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννωτών τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση:
«Φέτος δε θα γίνουν εκδηλώσεις εορταστικού και πανηγυρικού χαρακτήρα, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες μετατίθενται για του χρόνου, να’ μαστε καλά μέχρι τότε. Βέβαια, επειδή πολλές απώλειες νέων και αγαπημένων ανθρώπων ζήσαμε, οι εκδηλώσεις δε θα έχουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα των προηγούμενων χρόνων, αλλά θα έχουν πιο ήρεμο χαρακτήρα, με επίκεντρο τη φύση και τα παιδιά, τα οποία λαχταρούν και περιμένουν τις μέρες αυτές. Σας περιμένουμε όλους, για να ανταμώσουμε, συνεχίζοντας, έτσι, την «παράδοση» του ανταμώματος των τελευταίων χρόνων».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους στόχους του εφετινού καλοκαιριού, στα Γιαννωτά Ελασσόνας, είναι και η φροντίδα στο εκκλησάκι του Αϊ- Λιά. Όπως έγινε γνωστό, οι «απόδημοι Γιαννιωτιώτες στην Αυστραλία με πρωτοβουλία της κ. Χρυσούλας Καραβέντζα, συγκέντρωσαν και έστειλαν ήδη ένα σημαντικό ποσό για το σκοπό αυτό. Ο τοπικός Σύλλογος και ο εφημέριος του χωριού π. Βασίλειος θα διαθέσουν όσα χρήματα μπορούν, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Add Comment