Παρακολούθηση ανείσπρακτων από την Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας

«ΤΡΕΧΕΙ» ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία για την λειτουργία και την εικόνα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας(Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.) «κατέθεσε» στην «Ε» ο σημερινός πρόεδρος της κ. Νίκος Καψάλης. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της «Ε», ο κ. Καψάλης ανέφερε:

– Σχετικά με τα χρέη των καταναλωτών προς την επιχείρηση:
Εκτός από τους τρέχοντες λογαριασμούς, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των καταναλωτών προς την επιχείρηση, των παρελθόντων ετών(..μερικά, ανείσπρακτα από το 1997) ανέρχονται στο ποσόν των 443.000 ευρώ. Σχεδόν όλα είναι διακανονισμένα. Από τα διακανονισμένα, η προκαταβολή ανέρχεται στα 76.000 ευρώ, έχουν εισπραχθεί 240.000 ευρώ και απομένει να εισπραχθούν ακόμη, σύμφωνα με το διακανονισμό, 197.000 ευρώ.
Πολλά από αυτά …προέρχονται από συνδημότες που τους οφείλει ο Δήμος Ελασσόνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.)…

– Σχετικά με την διακοπή της ύδρευσης:
Υπάρχει, αρχικά, η προφορική ειδοποίηση από τους υδρομετρητές. Ακολουθεί η έγγραφη προειδοποίηση στους καταναλωτές. Εντός 10 ημερών από τη λήξη της τελευταίας ειδοποίησης, η επιχείρηση προχωρά στη διακοπή της παροχής και κόβει το νερό.

– Σχετικά με τις ρυθμίσεις των οφειλών:
Οι ανάγκες του κόσμου μέρα με τη μέρα είναι πολύ μεγάλες και θέλω να θυμίσω πως στην ΔΕΥΑΕΛ υπάρχει κανονισμός για τους διακανονισμούς των οφειλών των καταναλωτών προς την επιχείρηση μας.
Εδώ θέλω να επισημάνω πως υπάρχει ειδική παρακολούθηση των ανείσπρακτων από την επιχείρηση. Γίνεται μια σοβαρή δουλειά από το προσωπικό της επιχείρησης σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι και από 23 Αυγούστου 2013 και μετά υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια, που έχει να κάνει με την παρακολούθηση των οφειλών στην Ελασσόνα και σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.
Ενδεικτικά, να τονίσω πως στις 23 Αυγούστου 2013 οι οφειλές της ΔΕΥΑΕΛ σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ήταν 1.093.404 ευρώ και στις 13 Ιουνίου 2014 είχαν κατέβει στα 711.352 ευρώ, αφού εισπράχθηκαν 382.052 ευρώ(το 35% των αρχικών οφειλών). Ήδη, υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Add Comment