Κέρδισε τις εντυπώσεις η Παιδική χορωδία Ελασσόνας

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

PAIDIKH XORWDIA ELASSONAS JUNI 2014 (1) [7]

Τις εντυπώσεις κέρδισε η Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας συμμετέχοντας σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ χορωδιών της χώρας στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.
Στο 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”, ενός σημαντικού θεσμού υψηλού επιπέδου στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον ελλαδικό χώρο, συμμετείχαν συνολικά 19 χορωδίες, δέκα από την Ελλάδα και εννέα από το εξωτερικό (Κύπρος, Ισραήλ, Βουλγαρία, Γαλλία και Κένυα). Το φεστιβάλ ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή παρέλαση όλων των φωνητικών συνόλων στους δρόμους του κέντρου της γραφικής πόλης συνοδεία της μπάντας του δήμου Καρπενησίου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου οι χορωδίες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν ένα μικρό πρόγραμμα. Η συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Ελασσόνας συνεχίστηκε στο θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου όπου παρουσίασε ένα ενδιαφέρον δείγμα του ρεπερτορίου της με διάφορα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι παρόλο που δεν έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ κέρδισε πολύ κολακευτικά σχόλια από την κριτική επιτροπή και τους μαέστρους των υπολοίπων χορωδιών για την εμφάνισή της. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Τα παιδιά της χορωδίας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να επιδοθούν σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες του βουνού (βόλτα με άλογα, αναρρίχηση, τοξοβολία κ.α.).

[wpg_thumb]

Add Comment