Διακρατική συνάντηση στο πρόγραμμα LEADER

AENOL

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψη εργασίας, κλιμακίου της γαλλικής ΟΤΔ Gévaudan- Lozère, στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας του προγράμματος LEADER.
Η αποστολή των γάλλων αποτελούμενη από τους Jacques Blanc, Πρόεδρο της ΟΤΔ Gévaudan- Lozère και Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού και πρώην υπουργού Γεωργίας, τον κ. Pierre Spirito, Διευθυντή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού και τον κ. Yves Dhombres, Συντονιστή της ΟΤΔ Gévaudan- Lozère, έφτασε στην περιοχή το απόγευμα στις 10/9/2014 όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» κ. Μηνάς Θεόδωρος, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Λέτσιος Βασίλειος, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας Αντώνιος, το μέλος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Ντάγκας Νικόλαος, η Διευθύντρια της «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» κ. Μπασδέκη Σεβαστή και στελέχη της εταιρείας.
Η γαλλική αποστολή ξεναγήθηκε στα παράλια του Δήμου Αγιάς, και φιλοξενήθηκε σε παραδοσιακό κατάλυμα στην περιοχή.
Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 11/9/2014, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου το σεμινάριο με θέμα: «Διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας στον τομέα του τουρισμού» που διοργάνωσε η «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας «Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα αειφόρου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές, μέσω διαδικασιών ποιότητας» με την αντίστοιχη γαλλική ομάδα Gevaudan που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ΛΟΖΕΡ .
Στις εργασίες του σεμιναρίου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΕΔΠ Leader & Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου η οποία τόνισε στον χαιρετισμό της ότι η γαλλική ομάδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή ενός πρότυπου Συστήματος Πιστοποίησης για τα αγροτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες του τουρισμού. Αυτός είναι και ο στόχος της συνεργασίας αυτής, η μεταφορά της τεχνογνωσίας έτσι ώστε να εφαρμοστεί στην περιοχή μας και να δημιουργηθεί ένα «Ειδικό Σήμα Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών» για το νομό μας έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν .

Επίσης στο σεμινάριο παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Αδάμ Δημήτριος ο οποίος καλωσόρισε την γαλλική αποστολή στην πόλη της Λάρισας και ανάφερε ότι από αυτή την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, η περιοχή μας αναμένεται να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη για την προώθηση του τουρισμού.

[wpg_thumb]

Η θεματολογία του σεμιναρίου ήταν η ακόλουθη:
«Συνοπτική παρουσίαση της Διακρατικής Συνεργασίας « Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα αειφόρου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές, μέσω διαδικασιών ποιότητος» Εισηγήτρια: Μπασδέκη Σεβαστή, Συντονίστρια προγράμματος LEADER και Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας.
«Πρακτικές σε σχέση με την δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματιών με κοινή δυναμική κάτω από ένα κοινό σήμα ποιότητος (τύπου Gites de France ou Clévacances) Εισηγητής: Pierre Spirito, Διευθυντής της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.
«Ανταλλαγή εμπειριών στη οργάνωση του τουρισμού σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Περίοδος εκπαίδευσης στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού της Λοζέρ» Εισηγήτρια : Σάρρου Παναγιώτα, Συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας .
« Παρουσίαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΚΙΣΣΑΒΟΥ ”ΟΛΚΙΣ”» Εισηγητής: Ντάγκας Νικόλαος, Πρόεδρος του Δικτύου ”ΟΛΚΙΣ ”.

Με πρωτοβουλία της κ. Ρένα Καραλαριώτου ο Jacques Blanc, Πρόεδρο της ΟΤΔ Gévaudan- Lozère και Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού και πρώην υπουργού Γεωργίας ξεναγήθηκε παρουσία της στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και μετά αναχώρησε για την Ελασσόνα όπου και ξεναγήθηκε στον Όλυμπο από το μέλος του Δ.Σ. της «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» και Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Οικονόμου Δημήτριο.
Στην συνέχεια τα στελέχη της «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» και τα μέλη της γαλλικής αποστολής συμμετείχαν σε τεχνική σύσκεψη στα γραφεία της εταιρείας όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την διοργάνωση της Ελληνογαλλικής Εβδομάδας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου .
Η βραδιά έκλεισε με παράθεση γεύματος στα μέλη της γαλλικής αποστολής από την «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.»

Add Comment