«Έφυγε» ο Κοκκινοπλίτης Απόστ. Τσουρέκας

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Συγκίνηση και μεγάλη θλίψη προκαλεί στον Κοκκινοπηλό και γενικότερα στην περιοχή Ελασσόνας, ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού επιχειρηματία, Κοκκινοπλίτη στην καταγωγή, Αποστόλου Τσουρέκα, που χτυπημένος από την επάρατο, παρουσίασε επιπλοκή και «έσβησε» πριν λίγες ημέρες, σε ιδιωτική κλινική της συμπρωτεύουσας, σε ηλικία 63 ετών. Συγγενείς και φίλοι του αιφνιδιάστηκαν από την είδηση του θανάτου του, καθώς δεν γνώριζαν το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του.


Ιδιαίτερα αγαπητός, επιτυχημένος επιχειρηματίας, σημερινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Θεσσαλονίκης «Ο Όλυμπος».  Με μεγάλη διαδρομή στα τοπικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, ανέλαβε καίριες θέσεις και θέσεις ευθύνης, ανέπτυξε πολυσχιδή δράση στην επιχειρηματική ζωή της πόλης και αγωνίστηκε με πάθος για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Έδειχνε συνεχώς το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την γενέτειρα του, τον Κοκκινοπλό Ελασσόνας, που στην κυριολεξία λάτρευε.
Για πολλά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Θεσ/νίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλου, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας. Επί σειρά ετών παράγοντας του αγαπημένου του Ηρακλή Θεσ/νίκης, ο Λάκης(για όσους τον γνώριζαν καλύτερα) Τσουρέκας.
Ο Απόστολος Τσουρέκας, ήταν ο γιός του «πρωτοπόρου» των μεταφορών Αθανασίου Τσουρέκα και της Ευδοξίας Τσουρέκα, γεννήθηκε δε τον Αύγουστο του 1948, στην Θεσσαλονίκη.
Άφησε πίσω του 3 παιδιά, τον Θανάση 38 χρ., τον Παύλο 36 χρ., και την Εύα, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια – δημοσιογράφο της ΕΤ3(«Κυριακή στο Χωριό») και του MEGA(…ήδη συνεχίζει την καριέρα της σε Αμερικάνικο κανάλι).
Το ύστατο «χαίρε» στον Απόστολο Τσουρέκα είπαν εκατοντάδες άτομα, στον ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Παραβρέθηκαν εκτός από την οικογένειά του, πολλοί συνεργάτες και φίλοι του από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, στους οποίους είχε αναπτύξει για πολλά χρόνια έντονη δράση. Παρόντες ακόμη πολλοί Κοκκινοπλίτες, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Χρ. Καραγιάννης(προσωπικός του φίλος), ο περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Παναγ. Ψωμιάδης, οι βουλευτές κ.κ. Ορφανός, Ιωαννίδης, Καλαφάτης, κ.ά.
Δεκάδες στεφάνια κατατέθηκαν στη σορό του, ενώ φορείς και σύλλογοι εξέδωσαν ψηφίσματα για τον θάνατο του.
Με τον δικό του τρόπο είπε ο κ. Παν. Ψωμιάδης το τελευταίο «αντίο» στον καλό του φίλο  Απόστολο Τσουρέκα: «Ήταν ένας άνθρωπος αυθόρμητος, ξεχωριστός. Μια πληθωρική προσωπικότητα, πάντα χαμογελαστός, γεμάτος ενέργεια και αγάπη για τη ζωή. Περήφανος για την καταγωγή του από τον Κοκκινοπλό, επιτυχημένος επιχειρηματίας, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού, αυτός ήταν ο Απόστολος που μας τίμησε με τη φιλία του, αυτός ήταν ο άνθρωπος που αγάπησαν οι Θεσσαλονικείς. Πεισματάρης, ορμητικός, δυναμικός και δημιουργικός, ο Απόστολος Τσουρέκας κέρδιζε όσους είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν. Ήταν αυθεντικός, γνήσιος, προσιτός, ντόμπρος και αληθινός, ώριμος στο μυαλό, παιδί στη ψυχή, μια χρυσή καρδιά. Ακόμη και την μεγάλη μάχη για τη ζωή του την έδωσε με χαμόγελο, με πίστη, με αισιοδοξία, με θαυμαστή αξιοπρέπεια…».

Add Comment