Αλ. Θεοδωράκης για Ευρωεκλογές: Τι θέλουμε;

alexandros_theodorakis

Η Ευρώπη χρειάζεται αναγέννηση. Η ανεργία καλπάζει ειδικά στους νέους, σε νέους με ένα επίπεδο γνώσεων και απόψεων που όμοιό του δεν υπήρξε στο παρελθόν. Μια τέτοια δύναμη δεν μπορεί να παραμείνει στο περιθώριο των εξελίξεων. Δεν το δεχόμαστε.
Άποψη και γνώση σημαίνουν εφόδια για επίλυση προβλημάτων, αλλά κανένας δεν μας λογάριασε μέχρι στιγμής λες και μας θεωρούν ανίκανους να συμμετέχουμε σε μια ουσιώδη συζήτηση για το ίδιο μας το μέλλον….. Εμείς όμως τι θέλουμε ως νέοι, να μείνουμε στο περιθώριο για πολύ ακόμα;
Ο Πλάτωνας μας δίδαξε ότι “μια από τις τιμωρίες μας να μην ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροι μας». Εμείς εν έτει 2014 τι περιμένουμε;
Πρέπει να σπάσει αυτό το σύστημα, αλλά χωρίς δράση και συμμετοχή δική μας, δεν σπάει.
Πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, ο καθένας να προσθέτει το λιθαράκι του ανάλογα με το αντικείμενο και τις γνώσεις του, έτσι μόνο θα πάμε μπροστά.
Το μέλλον της Ελλάδας ταυτίζεται με το μέλλον της Ευρώπης, άρα η αλλαγή πρέπει να είναι ταυτόχρονη. Αλλαγή στην Ευρώπη για μια ισονομία ανάμεσα στα κράτη, αλλαγή στην Ελλάδα για ένα κράτος αξιοπρέπειας. 
Θέλω μια Ευρώπη νέα, δυναμική που να στηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη. Θέλω μια Ελλάδα καινοτόμα(και ευτυχώς, δημιουργικοί νέοι υπάρχουν πολλοί). Θέλω μια κοινωνία με αξίες, με δικαιοσύνη. Θέλω μια χώρα με καθαρό περιβάλλον. Θέλω μια Ευρώπη κινητήρια δύναμη για ένα δίκαιο κόσμο.
Ήρθε η ώρα να ανάλαβουμε πρωτοβουλίες. Ήρθε η ώρα που οι νέοι θα βγούμε μπροστά, με την βοήθεια των μεγαλύτερων, τον απαιτούμενο σεβασμό προς την εμπειρία και τις γνώσεις τους, αλλά χωρίς χειραγώγηση…..
Αξίζουμε όλοι πολλά περισσότερα.
Αλέξανδρος Θεοδωράκης

Ο Αλέξανδρος Θεοδωράκης είναι ένας 29χρονος Βιοκαλλιεργητής από την Ελασσόνα με σπουδές σε Διεθνείς – Ευρωπαϊκές Επιχειρηματικές Σχέσεις, έζησε 12 χρόνια στο εξωτερικό, μιλάει άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά καθώς και Ιταλικά και Πορτογαλικά. Είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «κοινωνία αξιών».

Add Comment