Ολοκληρώθηκε το ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων

ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Κυριακή 13 Απριλίου – Κυριακή των Βαϊων – πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών στο χώρο της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης. Μέσα σε κλίμα χαράς, ενδιαφέροντος αλλά και φανερής συγκίνησης οι μαθητές απόλαυσαν αυτή τους τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περισσότερο από άλλες φορές, καθώς οι μαθητές δεν ήθελαν να αποχωρίσουν.
Συγκίνηση υπήρχε και από την πλευρά των εθελοντών εκπαιδευτικών βλέποντας τα πρόσωπα των παιδιών να διψούν για μάθηση, για διάβασμα βιβλίων και για δραστηριότητες και την προσπάθεια τους να ολοκληρώνεται με τόση επιτυχία.
Κατά τη διάρκεια των κυριακάτικων ταξιδιών μας τα παιδιά άκουσαν παραμύθια και ιστορίες που διαβάστηκαν, πήραν αρκετές πληροφορίες και συζήτησαν για θέματα που τους ενδιέφεραν, κατασκεύασαν αντικείμενα, έπαιξαν παιχνίδια γλώσσας, αριθμητικής και γενικών γνώσεων, ζωγράφισαν ήρωες και ζωντάνεψαν σκηνές παραμυθιών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα παιδικά μυαλουδάκια τους.
Στόχος όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μαθητές με ένα διαφορετικό τρόπο μάθησης και πρόσληψης πληροφοριών και γνώσεων. Σημαντικό είναι στη σημερινή εποχή τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και την ενασχόληση με τα βιβλία, να καταστούν ικανά να δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης, ώστε να μπορούν να ενταχθούν και να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις του μέλλοντος που ανοίγεται μπροστά τους και προβλέπεται απαιτητικό.
Για το σύνολο αυτής της προσπάθειας να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης για την παραχώρηση του χώρου της βιβλιοθήκης. Παράλληλα, να τονίσουμε τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης για την προετοιμασία του χώρου των συναντήσεων και τη σημαντική βοήθεια του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος φιλαναγνωσίας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που βρέθηκαν και ταξίδεψαν κοντά μας, αφιερώνοντας τα κυριακάτικα πρωινά τους, σε κάτι διαφορετικό. Χωρίς την παρουσία τους το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με τόση επιτυχία
Τα φετινά ταξίδια γνώσης, παιχνιδιού, κεφιού έφτασαν στο τέλος τους. Όμως η διάθεση των παιδιών, τα θερμά λόγια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, το γεγονός ότι τελειώνοντας, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, τόνισαν την επιθυμία τους να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή με την έναρξη της επόμενης χρονιά, μας γεμίζει με χαρά και μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης, ώστε να σαλπάρουμε και να ξεκινήσουμε για νέες περιπέτειες στο μαγευτικό κόσμο των βιβλίων και της γνώσης και την επόμενη χρονιά. Με όρεξη, διάθεση και ανυπομονησία περιμένουμε για τα καινούρια ταξίδια μας.
Να είμαστε όλοι εκεί….
Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί: Βαθράκης Θανάσης, Βαϊοπούλου Άννα, Γεωργούλα Αγγελική, Καραμήστιου Ανατολία, Ματούλα Χρυσάνθη Τζαβέλλα Ασπασία.

[wpg_thumb]

Add Comment