Επίσκεψη Λούκας Κατσέλη σε Ελασσόνα – Τσαριτσάνη

«Ο κόσμος να δώσει ηχηρή ψήφο στις κάλπες του Μαΐου!»
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσκεψη στην Ελασσόνα και λίγο αργότερα στην Τσαριτσάνη …με «μηνύματα» πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο η πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» – πρ. υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη.
Συνοδευόμενη από τον σύζυγο της πρ. υπουργό κ. Γεράσιμο Αρσένη και τοπικά στελέχη του κόμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»(της Ν.Ε. Λάρισας οι κ.κ. Ευάγγ. Αποστόλου και Δημ. Μπουλουμπάσης), η κ. Κατσέλη είχε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ηρακλή Λιόλιο και τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και μέλη των συνδυασμών τους αντίστοιχα, και ακολούθησε ευρεία συζήτηση για θέματα που αφορούν τα αυτοδιοικητικά της περιοχής και την γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας. Η κ. Λούκα Αρσένη δήλωσε τη στήριξη της τόσο στο συνδυασμό του υποψ. δημάρχου Ελασσόνας κ. Ηρακλή Λιόλιου όσο και στον συνδυασμό του υποψ. δημάρχου Τυρνάβου κ. Παν. Σαρχώση.
Το βράδυ του Σαββάτου, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» παραβρέθηκε στην ομιλία του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Ελασσόνας(με τον συνδυασμό του κ. Λιόλιου) κ. Ευαγγέλου Αποστόλου, στην αίθουσα του «Σίνεμα» στην Τσαριτσάνη.

[wpg_thumb]

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ «Ε»

Σύντομη κουβέντα με την πρόεδρο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» κ. Λούκα Κατσέλη είχε η «Ε», και απάντησε ευγενικά στις ερωτήσεις μας.

«Ε»: Σε πανελλαδική δημοσκόπηση της MAPC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας», σήμερα, αναδεικνύεται η δυσπιστία προς όλα τα πολιτικά κόμματα και γενικότερα η απαισιοδοξία των ψηφοφόρων. Πως το σχολιάζετε;

Λ. Κατσέλη: Ο κόσμος έχει μεγάλο δίκαιο να κρατάει αυτή τη στάση και να είναι δύσπιστος. Θέλω να πω πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Ε»: Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένη;

Λ. Κατσέλη: Πολλοί ενέδωσαν στις σειρήνες των εξυπηρετήσεων και των αλλότριων συμφερόντων, του κυβερνητισμού. Ασπάστηκαν την καταπάτηση βασικών αρχών και ιδέες. Και ενώ εμφανιζόταν ως σοσιαλιστές, έγιναν ακραίοι νεοφιλελεύθεροι στην κυβέρνηση. Εδώ θέλω να πω πως ο κόσμος δεν συγχωρεί την αναξιοπιστία και αυτό το «πληρώνει» όλο το πολιτικό σύστημα.

«Ε»: Το μήνυμα σας για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Λ. Κατσέλη: Τώρα, μέσα στην κρίση, πρέπει να γίνει η υπέρβαση και ο κόσμος να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να ξεπεραστεί η κρίση ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τους έντιμους και τους ικανούς.

«Ε»: Και για τη μάχη των ευρωεκλογών;

Λ. Κατσέλη: Ο λαός να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα στις ευρωεκλογές ώστε να μπει τέρμα στην πολιτική της βιαίας εξαθλίωσης, της ανισότητας, της φτώχειας, στην πολιτική που πλήγωσε βάναυσα την αξιοπρέπεια των πολιτών.

«Ε»: Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις;

Λ. Κατσέλη: Θα υπάρξουν όχι απλά εξελίξεις, αλλά ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, που σίγουρα θα επηρεαστούν από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι κομβικό σημείο. Γι΄ αυτό, στις κάλπες του Μαΐου, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, δυνατό και εξαιρετικά ηχηρό.

Add Comment