Ελασσονίτης κινηματογραφιστής στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗΣ

Μία ευχάριστη έκπληξη για τους απανταχού Ελασσονίτες αποτέλεσε η συμμετοχή του Ελασσονίτη Δημήτρη Στατήρη στο πρόγραμμα ταινιών του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Στατήρης ζει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και έχει μία επιτυχημένη διαδρομή στην σκηνοθεσία και την παραγωγή ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ RELENTLESS του Δημήτρη Στατήρη αποκαλύπτει το συνταρακτικό πορτρέτο ενός μποξέρ που μεγάλωσε σε ένα ζοφερό περιβάλλον στα περίχωρα του Μιλάνου.

Περίληψη

Η ζωή δεν ήταν ευγενική με τον Giacobbe Fragomeni. Την παιδική ηλικία την έζησε στα ζοφερά περίχωρα του Μιλάνου, ένα σκληρό περιβάλλον. Ένας αλκοολικός πατέρα που χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του. Του πήρε λίγο για να γλιστρήσει στο τούνελ της τοξικομανίας. Ένα σκοτεινό τούνελ γεμάτο μιζέρια που τον σπρώχνει – μετά τον θάνατο του πατέρα του, της αδελφής και της μητέρας του – στην απελπισία. Αλλά ο Giacobbe δεν είναι οποιοσδήποτε.
Δίνει, μόνος του, τη μάχη κατά του εθισμού, ξεκινώντας τυχαία την πυγμαχία – «για να χάσω βάρος», λέει.
Χάρη στην αφοσίωση και την στοργή του πρώτου προπονητή του Ottavio Tazzi, o «Giako» χτίζει μια λαμπρή καριέρα. «Το μποξ με έσωσε». Το 2008, μετά από πολλές άλλες δοκιμές της ζωής, γίνεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής WBC.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1965. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα και το Λονδίνο και Δημοσιογραφία στην Ιταλία.
Εργάζεται, στο Μιλάνο, ως σκηνοθέτης διαφημίσεων, music promos και fashion films, λαμβάνοντας διάφορα βραβεία για τη δουλειά του.
Έχει παράγει ντοκιμαντέρ για τα κανάλια RSI, ITALY 1, RAI 3, DISNEY CHANNEL, LA7, RAI 2 και CHANNEL 5.

Διαβάστε σχετικά: Εντονη η ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

[wpg_thumb]

Add Comment